>

ABN AMRO gebruikt SAP voor wereldwijd beheer rekeningcourant-systemen

’s-HertogenboschABN AMRO heeft zijn relatie met SAP versterkt door SAP for Banking in gebruik te nemen. Hiermee kan de bank de persoonlijke gegevens en rekeninginformatie van zakelijke klanten op het gebied van liquiditeitenbeheer nu wereldwijd beheren.

De modules ‘Deposit management’ en ‘Financial customer information management’ en de Reporting-functionaliteit van SAP for Banking stellen ABN AMRO in staat het beheer van de rekeningportfolio’s van internationale klanten te centraliseren. Dit geeft de bank één overzicht van wereldwijde rekeningstructuren en maakt bijvoorbeeld wereldwijd beheer van kredietlimieten mogelijk.

Het centrale platform versterkt ook ABN AMRO’s bestaande aanbod op het gebied van outsourcing voor andere financiële instellingen. Dit bestaat onder meer uit het verlenen van front-end diensten voor ABN AMRO-dochters en externe partners. Door de vereenvoudigde, gestandaardiseerde interfaces zijn deze processen gemakkelijker te ondersteunen.

“SAP’s technologie geeft ons de flexibiliteit die we nodig hebben om toekomstige veranderingen te beheren”, zegt Edward Glassman, Managing Director voor Global Transaction Delivery en Transaction Banking bij ABN AMRO. “Aanpassingsvermogen wordt in de toekomst een vitale eigenschap voor transaction banks nu we ons positioneren voor toekomstige marktveranderingen, zoals de invoering van de Single Euro Payments Area (SEPA) in Europa.”

“ABN AMRO standaardiseert zijn liquiditeitenbeheer verder met SAP en wijst het bankwezen de weg door de migratie naar één platform voor het wereldwijde beheer van rekeningcourantsystemen”, zegt Thomas Balgheim, senior vice president, Financial Services, SAP AG.

Voor meer informatie:

SAP
Cees Kardolus
073 645 7739
cees.kardolus@sap.com