>

Accenture en SAP werken samen aan beter Supplier Relationship Management

Bundeling van expertise in consultancy en software stroomlijnt inkoopprocessen

AmsterdamAccenture en SAP Nederland gaan een intensieve samenwerking aan op het gebied van Supplier Relationship Management (SRM). Samen gaan zij zich richten op het optimaliseren van inkoopprocessen bij klanten. Hierbij wordt de ervaring en expertise van Accenture op het gebied van inkoop- en SRM-consultancy gecombineerd met de brede functionaliteit van mySAP SRM. Accenture is door SAP dan ook benoemd tot mySAP SRM Special Expertise Partner.

Accenture en SAP helpen klanten bij de integratie van alle aspecten van strategische inkoop in hun operationele inkoopprocessen. Het resultaat: aanhoudende besparingen, betere leveranciersrelaties en snellere bedrijfsinnovatie. Accenture, als business consultancy organisatie, adviseert en ondersteunt bij de optimalisatie van inkoopprojecten. Deze projecten brengen nogal wat veranderingen met zich mee, zoals het opzetten van een nieuwe, vaak centrale organisatie, het definiëren van nieuwe processen en procedures en het opstellen van nieuwe functieprofielen. SAP, als software leverancier, is vervolgens betrokken bij de technische implementatie van SRM-software bij deze klanten.

SAP en Accenture werkten al eerder samen bij projecten op het gebied van inkoopmanagement. Daarbij tonen zij aan dat een goed georganiseerde inkoopfunctie een belangrijke bijdrage levert aan het bottom-line resultaat van een organisatie.

Jeroen van den Eerenbeemt, Director Alliances bij SAP: “Wij zijn bijzonder trots op deze uitbreiding van onze samenwerking met Accenture. Hiermee zijn we in staat de inkoopafdelingen van bestaande en nieuwe klanten nog beter te ondersteunen.”

Dimitri Huyghe, Senior Executive SCM bij Accenture: “We zijn verheugd met onze benoeming tot mySAP SRM Special Expertise Partner. Door de toevoeging van mySAP SRM aan ons portfolio zijn wij nog beter in staat voor onze klanten veranderingen in inkoopprocessen, procedures en de organisaties te faciliteren en te verankeren.”

Over Accenture

Accenture is een wereldwijd bedrijf voor management consulting, technology services en outsourcing. Zij werkt met haar klanten samen om hen te helpen hun ambities te realiseren en tastbaar resultaat te leveren. Dankzij diepgaande kennis van de markt, een wereldwijd netwerk én bewezen ervaring in consulting, technology en outsourcing, kan Accenture de juiste mensen, vaardigheden, allianties en technologieën inzetten. In 48 landen werken ongeveer 140.000 medewerkers, waarvan ruim 2000 in Nederland. De wereldwijde omzet bedraagt 16,65 miljard dollar over het fiscale jaar dat eindigde op 31 augustus 2006. Zie ook www.accenture.com en www.accenture.nl.