>

Capgemini Nederland B.V. integreert SAP en Quintiq-planningsoftware voor logistieke bedrijven

Optimale informatievoorziening voor optimale planning

UtrechtIT-dienstverlener Capgemini Nederland B.V. heeft de planningsoftware van Quintiq geïntegreerd in zijn SAP-oplossing voor logistieke dienstverleners. Daardoor zijn klanten in de vervoersector in staat hun totale automatisering naar een hoger plan te brengen. Met de software van SAP leggen zij de basis voor een optimale informatievoorziening. De Quintiq-software gebruikt die gegevens voor het optimaal plannen van mensen, vracht en middelen.

Volgens Frank Wammes, Managing Consultant van Capgemini Nederland B.V, is er in de logistieke markt een sterke vraag naar geïntegreerde oplossingen voor informatievoorziening en planning. “Wij hebben daarop ingespeeld door de planningsuite van Quintiq te integreren met onze logistieke oplossing, die is gebaseerd op het SAP for Logistics Service Providers-portfolio. Deze combinatie van oplossingen is door zijn efficiënte manier van implementeren vooral interessant voor het middensegment.”

Capgemini en SAP hebben in oktober 2005 hun wereldwijde samenwerking uitgebreid, wat onder meer leidde tot een nieuwe end-to-end oplossing voor de logistieke markt, waarbij SAP het softwareplatform levert en Capgemini de branche- en implementatie-expertise. De gecombineerde oplossing levert klanten een implementatietijdreductie wat betreft integratie en daarmee kostenvoordeel op. “In de transportsector kan een optimale planning het verschil maken tussen winst en verlies”, zegt Arjen Heeres, COO van Quintiq. “Zo’n planning begint met een betrouwbare informatievoorziening die de basis vormt voor een geoptimaliseerde planning. De combinatie van SAP en Quintiq voorziet hierin en biedt logistieke dienstverleners een complete oplossing voor de ondersteuning van hun kernproces.”

Over Capgemini

Capgemini, een van de meest toonaangevende aanbieders van consulting-, technology- en outsourcingdiensten ter wereld, werkt op een unieke manier samen met zijn klanten. Deze werkwijze noemt Capgemini de “Collaborative Business Experience”. Door zich te richten op gezamenlijk succes en het behalen van aantoonbare toegevoegde waarde helpt Capgemini bedrijven bij het ontwikkelen van nieuwe groeistrategieën, het optimaal benutten van de mogelijkheden van technologie, en te groeien als gevolg van een krachtige samenwerking.
Capgemini heeft wereldwijd ongeveer 61.000 medewerkers in dienst en realiseerde in 2005 een omzet van 6,9 miljard euro. Het APS Solution Center van Capgemini richt zich op het verbeteren en versnellen van planningsprocessen bij diverse klanten. Drie hoofdgebieden zijn: Productieplanning, Logistieke planning en Personeelsplanning. Meer informatie over afzonderlijke disciplines, vestigingen en onderzoek is te vinden op www.nl.capgemini.com.

Over Quintiq

Quintiq ontwikkelt en levert software waarmee bedrijven hun bedrijfsprocessen en samenwerking met klanten kunnen optimaliseren. De geavanceerde planning-, scheduling- en supply chain-optimalisatiesoftware van Quintiq stelt bedrijven in staat om verschillende bedrijfsprocessen te integreren en zo hun rendement te vergroten. Quintiq werd in 1997 opgericht en heeft sindsdien wereldwijd meer dan 200 implementaties op zijn naam staan. Quintiq is SAP Powered by NetWeaver gecertificeerd. Meer informatie over het bedrijf is beschikbaar op www.quintiq.com.