>

Amstel Lease eerste Nederlandse onderneming die kiest voor SAP lease module

Utrecht / ´s-HertogenboschAmstel Lease, één van de marktleiders in leasing van bedrijfsmiddelen, heeft als eerste Nederlandse onderneming gekozen voor de oplossing SAP Leasing. Het contract hiervoor is officieel getekend op 29 november door Maurice Koot, CFO Amstel Lease, en Marinus ter Laak, Managing Director SAP Nederland. De leasingoplossing van SAP geeft Amstel Lease de mogelijkheid haar ambities verder te verwezenlijken.

SAP software ondersteunt strategische ambities

Maurice Koot, eindverantwoordelijk bij Amstel Lease voor de implementatie van SAP: “De succesvolle implementatie van SAP is voor ons van groot belang. Het gaat ons helpen bij het behalen van onze strategische doelen. Daarnaast kunnen we door de flexibele mogelijkheden van SAP Leasing nieuwe wensen van onze klanten veel sneller realiseren.” Het automatiseringslandschap binnen Amstel Lease bestaat uit verschillende legacy systemen die aan vervanging toe zijn. Dit gekoppeld aan de behoefte aan meer flexibele systemen, leidde tot de keuze voor SAP.

Marinus ter Laak, Managing Director SAP Nederland, over deze overeenkomst:“We zijn zeer verheugd dat Amstel Lease heeft gekozen voor SAP Leasing. Integratie van end-to-end processen leidt tot belangrijke efficiency- en kostenvoordelen voor Amstel Lease. Het verkort daarnaast de ‘time-to-market’ van nieuwe financiële producten en het vergroot de transparantie naar klanten”.

Partners bij project

De keuze voor SAP is voortgekomen uit een intensieve selectie van pakketten, waarbij KPMG heeft ondersteund. IBM helpt Amstel Lease bij de implementatie van het pakket. Eén van de belangrijkste overwegingen voor deze beslissing is het feit dat IBM specifieke kennis over leasing gebundeld heeft in een Europees Leasing Competence Centre in Duitsland. De implementatie van SAP staat gepland voor het laatste kwartaal van 2007.

Over Amstel Lease
Amstel Lease is sinds 1968 een van de grootste leasemaatschappijen van Nederland. Het bedrijf is specialist in Equipment lease en financiert duurzame bedrijfsmiddelen door middel van op maat gemaakte leaseconstructies. Er werken 120 medewerkers en de omzet in 2005 bedroeg 731 miljoen euro. Amstel Lease Maatschappij N.V. is een zelfstandige en onafhankelijke dochteronderneming van ABN AMRO.
Voor meer informatie: www.amstellease.nl.