>

SAP en CIBER leiden explosieve groei BOOKING.COM in goede banen

Online hotelboekingen en debiteurenbeheer vereenvoudigd door implementaties SAP FI/CO en Customer Interaction Center

’s-HertogenboschBOOKING.COM, onderdeel van Priceline Europe, één van de Europese marktleiders in hotelreserveringen via internet, heeft de financiële module van de mySAP Business Suite (FI/CO) en het Customer Interaction Center van mySAP CRM in gebruik genomen. Met het Customer Interaction Center kan BOOKING.COM de verwachte groei van het aantal boekingen in de komende jaren eenvoudiger registreren en verwerken. De FI/CO-module van SAP zorgt ervoor dat het ingewikkelde debiteurenbeheertraject efficiënter verloopt. SAP business partner CIBER speelde een belangrijke rol in het selectietraject en rondde de implementatie onlangs succesvol af.

In de afgelopen jaren groeide de bruto omzet bij Priceline Europe naar ruim € 227 miljoen in Q1 2006 (ruim 100% groei in vergelijking met 2005). Om deze groei administratief en procesmatig te kunnen beheersen besloot BOOKING.COM over te schakelen naar het gebruik van de eerdergenoemde SAP modules. Marnix van der Ploeg, Financial Controller bij BOOKING.COM, over de keuze voor SAP: “Het feit dat SAP een open architectuur heeft, was voor ons een belangrijk selectiecriterium. Met name de koppeling met de door onszelf ingerichte mySQL database was voor andere partijen erg lastig. Daarnaast hebben de betrouwbaarheid en degelijkheid van marktleider SAP ons ruimschoots overtuigd.”

De financiële afhandeling van boekingen en openstaande posten van de ruim 25.000 aangesloten hotels was bij BOOKING.COM door de enorme groei van de afgelopen jaren te complex en omvangrijk geworden. De diverse systemen die voor de afhandeling werden ingezet, functioneerden onder meer door het gebruik van de verschillende interfaces bovendien te traag. Met de inzet van SAP FI/CO heeft BOOKING.COM nu een integraal overzicht van alle openstaande posten per klant. Door de koppeling met het Customer Interaction Center is per klant eenvoudig een actuele prioriteitsstatus te genereren en zijn automatische vervolgacties in te plannen. Dit maakt het debiteurenbeheer eenvoudiger en inzichtelijker voor de medewerkers. Daarnaast is het SAP platform gekoppeld aan een door BOOKING.COM zelf ontwikkelde tool voor boekingen. Daarmee kan het bedrijf de grote aantallen boekingen die voor de komende jaren worden verwacht eenvoudig registreren en verwerken.

Over BOOKING.COM

BOOKING.COM en Active Hotels vormen samen Priceline Europe. Priceline Europe is één van de Europese marktleiders in online hotelreserveringen. In het eerste kwartaal van 2006 werden meer dan twee miljoen overnachtingen geboekt, twee maal zoveel als in het eerste kwartaal van 2005. Priceline Europe is een dochteronderneming van Priceline.com, (Nasdaq: PCLN), met vestigingen in Amsterdam, Barcelona, Berlijn, Cambridge, Parijs, Pisa, Loulé (Portugal), Londen, Dublin, Rome, Wenen en Norwalk (Verenigde Staten). BOOKING.COM is beschikbaar in 12 talen en beschikt over ruim 25.000 hotels in meer dan 6.000 bestemmingen. Voor meer informatie: www.booking.com.

Over CIBER

CIBER (NYSE: CBR) kijkt terug op ruim dertig jaar internationale ervaring met klanten in zowel de overheid als het bedrijfsleven. CIBER is een toonaangevende full service IT-dienstverlener die zich specialiseert in het bouwen, integreren en beheren van kritische bedrijfsoplossingen en -systemen. Onze oplossingen worden zowel in maatwerk- als in pakketvorm geleverd.

CIBER SAP services is gespecialiseerd in SAP oplossingen. Als SAP business partner is CIBER volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, technologie en software. CIBER richt zich op middelgrote- tot grote organisaties in de branches high tech industrie, utilities, overheid, groothandel, telecom, media en financiële en zakelijke dienstverlening. Tot de SAP oplossingen van CIBER behoren onder andere CRM, SCM, SRM, HRM en Portal toepassingen.

Meer informatie: www.ciber.nl.