>

SAP passeert mijlpaal van 10.000 klanten voor Human Capital Management (HCM) Software

Gartner Dataquest en Forrester: SAP is koploper in HCM-markt

’s-HertogenboschSAP passeerde onlangs een mijlpaal door het wereldwijde klantenbestand voor Human Capital Management (HCM) Software uit te breiden naar meer dan 10.000 klanten in 110 landen. Het internationale lifestylebedrijf HUGO BOSS koos recent ook voor het gebruik van HCM-software voor het optimaliseren van personele functionaliteit en het automatiseren van HRM-processen. De sterke positie van SAP binnen deze markt werd eerder al bevestigd door de gerenommeerde marktonderzoekers Gartner Dataquest en Forrester.

In het recent gepubliceerde rapport van Gartner Dataquest “Market Share: ERP Software, Worldwide, 2005”, werd SAP genoemd als de toonaangevende softwareleverancier in de HCM markt. SAP’s leidende positie werd eerder al bevestigd in de Forrester WaveTM: HR Management Systems — Multinational Enterprises, Q3 ’06.”

James Holincheck, analist bij Gartner Dataquest: “Wanneer grote en middelgrote organisaties de bedrijfsactiviteiten uitbreiden, en daarmee ook het personeelsbestand vergroten, is het streven zowel een sterkere ondernemingsbrede grip te realiseren als tegelijkertijd de prestaties en inzet van de medewerker te verbeteren.” Holincheck legt uit welke voordelen goede HCM-software organisaties moet bieden: “In deze concurrerende markt is het van belang effectieve oplossingen te leveren die de bedrijfsprocessen verbeteren, helpen bij het ontwikkelen en behouden van getalenteerd personeel, afstemming tussen personeel en het realiseren van bedrijfsdoelstellingen. Verder moeten ze eenvoudig in het gebruik zijn, zodat medewerkers en managers snel resultaten kunnen boeken.”

SAP levert applicaties en technologie waarmee organisaties de strategieën kunnen implementeren om aan deze behoeften te voldoen. Deze HCM-software bevat geavanceerde functionaliteit op het vlak van talentenbeheer, waarmee klanten bijvoorbeeld gekwalificeerd personeel kunnen aantrekken, inhuren en snel inwerken. Verder is de opleiding en ontwikkeling van het bestaande personeel te registreren en stimuleren. De prestaties van werknemers zijn te beïnvloeden door het bieden van de juiste mix van primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en loopbaanontwikkeling.

HUGO BOSS verbetert relaties met talenten

Het lifestylebedrijf HUGO BOSS koos voor een moderne bedrijfsapplicatie voor het begeleiden en optimaliseren van het werk van managers in HRM- en andere afdelingen. In de zomer van 2005 werd SAP E-Recruiting ingevoerd. Met behulp van de carrièreportal van HUGO BOSS kunnen sollicitanten nu personeelsadvertenties lezen en zich registreren voor het talentenbestand van de onderneming. Het bedrijf beschikt nu over transparante en gestandaardiseerde processen, is minder tijd kwijt aan administratieve kwesties en is in staat relaties met talenten optimaal te beheren.

“SAP heeft het vertrouwen van meer dan 10.000 organisaties wereldwijd die met onze HCM-applicatie werken. Dit is een bevestiging van de leidende positie van SAP en bewijst dat wij procesinnovatie en operationele flexibiliteit voor Human Capital Management bieden,” stelt Claus Heinrich, lid van de raad van bestuur van SAP met als aandachtsveld HRM, processen en productie. “SAP heeft recentelijk een upgrade doorgevoerd van haar interne HRM-systeem naar de laatste versie van mySAP ERP HCM. Zo zijn ook intern alle voordelen van de geautomatiseerde processen en nieuwe functionele verbeteringen zoals talentenbeheer volledig te benutten.”