>

Samenwerking SAP Business One en Twinfield geeft MKB optimaal inzicht in bedrijfskritische processen

´s-Hertogenbosch / HoevelakenSAP Nederland gaat samenwerken met Twinfield, leverancier van online administraties. Door de financiële gegevens van SAP Business One ter beschikking te stellen aan Twinfields Webdienst, kunnen gebruikers van SAP vanaf elke locatie hun financiële data inzien en bewerken. Ook kunnen ze externe partijen, zoals de accountant, inzicht geven in deze data. Twinfield-gebruikers kunnen op hun beurt profiteren van de uitgebreide mogelijkheden van SAP Business One om bedrijfsprocessen op het gebied van bijvoorbeeld logistiek of CRM te automatiseren. De doelgroep wordt gevormd door kleine tot middelgrote bedrijven met 10 tot 100 gebruikers.

Jaap Boukens, IT auditor en partner bij BDO Accountants en Adviseurs, ziet goede kansen voor beide partners. “BDO heeft beide applicaties gecertificeerd, wat wil zeggen dat ze betrouwbaar zijn en doen wat ze beloven. Met het gecombineerde aanbod kunnen SAP en Twinfield een breed deel van het MKB aanspreken. Wij kiezen geen partij voor leveranciers, maar inventariseren de behoefte bij de klant en brengen daarna in kaart welke oplossingen er beschikbaar zijn. Ik zie dit als een prima initiatief voor de doelgroep.”

André Kwakernaat, directeur en medeoprichter van Twinfield, licht toe: “MKB-bedrijven laten zich vaak adviseren door hun accountants. De vraag naar een geïntegreerd pakket met zowel ERP- als boekhoudfunctionaliteiten neemt toe binnen deze doelgroep. Door de samenwerking met SAP kan Twinfield nu in deze behoefte voorzien en tegelijkertijd een nieuw verkoopkanaal openen via SAP’s Business One-partners. Onze webdienst is een mooie aanvulling, waarvoor gebruikers een separaat abonnement af kunnen sluiten.”

Volgens Rene Zwezerijn, Director SME Indirect Channel bij SAP Nederland snijdt het mes ook voor zijn bedrijf aan twee kanten. “Wij kunnen onze klanten nu de online boekhoudmogelijkheden van Twinfield aanbieden voor hun SAP Business One-omgeving. En daarnaast krijgen wij op deze manier contact met de accountancy-markt, die voor ons ook een belangrijk kanaal kan vormen naar potentiële MKB-klanten. Door de samenwerking met Twinfield als Independent Software Vendor (ISV) voor SAP Business One versterken wij ons partner eco-systeem.”

Over Twinfield

Twinfield is een internationale webdienst voor real-time boekhoudingen, project-, uren- en onkostenregistraties, rapportage, budgettering, kredietbeheer, salarissen en facturatie. Gebruikers loggen in op het Twinfield systeem vanaf iedere plaats en op ieder gewenst tijdstip via een beveiligde internetverbinding. De diensten van Twinfield zijn volledig ontwikkeld voor gebruik over internet en zijn online beschikbaar tegen een abonnementstarief per gebruiker per maand. Meer informatie: www.twinfield.nl.