>

Tommy Hilfiger kiest SAP als platform voor wereldwijde groei

Multinational bespaart kosten en vergroot inzicht in managementinformatie

´s-HertogenboschTommy Hilfiger Corporation gaat SAP Apparel and Footwear Solution (AFS) wereldwijd inzetten als basiscomponent voor zijn IT-infrastructuur. De multinational wil hiermee zijn bedrijfsprocessen standaardiseren en wereldwijd online en real-time inzicht krijgen in managementinformatie. Daarnaast is kostenbesparing mogelijk door de complete organisatie te ondersteunen vanuit één gecentraliseerde ERP-omgeving.

De Europese vestigingen van Tommy Hilfiger maken al sinds 1998 gebruik van SAP AFS. Het bedrijf werd vorig jaar overgenomen door durfkapitalist Apax Partners, die besloot meer synergie te creëren door de regio’s samen te voegen onder een wereldwijde organisatie onder de leiding van het goed presterende Tommy Hilfiger Europe. Fred Gehring werd aangesteld als CEO en Ludo Onnink als COO.

Gehring legt uit: “In de Verenigde Staten was daarvoor al gekozen voor Microsoft ter ondersteuning van de IT-infrastructuur. Eén van onze grootste prioriteiten was echter inzicht te krijgen in onze wereldwijde activiteiten zodat we ons het beste konden positioneren om onze plannen uit te voeren. Inzicht in prestaties en controle over de processen is noodzakelijk om ons doel te bereiken; het merk Tommy Hilfiger versterken in de Verenigde Staten en tegelijkertijd onze vooraanstaande positie in andere werelddelen verder uitbouwen.”

Het nieuwe bestuur besloot te kiezen voor één gestandaardiseerde IT-omgeving voor al zijn vestigingen, gebaseerd op de SAP AFS-oplossing. Mike Day, Senior Vice President Operations and IT: “Door de strategische keuze voor SAP beschikken we over een belangrijk platform dat ons helpt onze belangrijkste doelen te realiseren. We gaan werken met één wereldwijd, geharmoniseerd platform dat ons niet alleen ondersteunt bij de versterking van onze succesvolle organisatie, maar er tegelijkertijd voor zorgt dat we besparen op onze IT-uitgaven. Dat realiseren we doordat we met dit platform in staat zijn onze organisatie wereldwijd te ondersteunen vanuit een gecentraliseerde en gestandaardiseerde, maar flexibele, omgeving.”

SAP AFS is een geïntegreerde en veelomvattende oplossing die voorziet in specifieke behoeften van de kleding- en schoenenindustrie. De software biedt deze bedrijven volledige controle over hun toeleverkanalen, van de inkoop van ruwe materialen tot de aflevering van het eindproduct. De oplossing integreert wereldwijde ‘sourcing’, interne en buitenlandse productie, subcontracten en directe verkoopprocessen. Dat biedt bedrijven de mogelijkheid strategieën wereldwijd te implementeren en consistente kwaliteit te garanderen.

Marinus ter Laak, Managing Director van SAP Nederland, is natuurlijk blij met de keuze van Tommy Hilfiger. “We hadden al een goede relatie met de succesvolle Europese organisatie van Tommy Hilfiger en dat we nu een rol mogen spelen bij het realiseren van de wereldwijde ambities geeft ons een trots gevoel. Dit is een erkenning van onze positie in de markt voor zakelijke software en voor ons een prachtige kans opnieuw te bewijzen dat we uitstekend in staat zijn te voldoen aan de specifieke behoeften van een wereldwijde speler als Tommy Hilfiger.“