>

ZorgSaam stroomlijnt zorgprocessen en inkoop met SAP

Zuid-Hollandse zorgaanbieder maakt gebruik van vooringerichte oplossing voor de zorgsector

´s-HertogenboschZorgaanbieder ZorgSaam stapt over op SAP for Healthcare. Dankzij deze geïntegreerde ERP-oplossing voor de zorgsector beschikt de Zuid-Hollandse zorgaanbieder straks over een uniforme procesinrichting binnen alle onderdelen van de organisatie. Dat levert eenduidigheid in informatievoorziening en een betrouwbaarder inzicht in procesindicatoren. Hierdoor kan ZorgSaam beter inspelen op de dynamische ontwikkelingen in de zorg. Bovendien is de organisatie nóg beter in staat het hoofd te bieden aan de toenemende vraag naar efficiency.

De behoefte aan meer managementinformatie en het werken met één geïntegreerd pakket voor financiële en logistieke processen waren volgens Pieter Klem, projectleider bij ZorgSaam twee voorname redenen om voor SAP te kiezen. “We hebben nu bijvoorbeeld het debiteurenbeheer van al onze zorginstellingen gekoppeld en willen dit in de toekomst ook doen met de processen op het gebied van facturatie. SAP for Healthcare is flexibel en compleet genoeg om onze toekomstige wensen te ondersteunen.”

ZorgSaam bestaat uit een aantal zorgaanbieders op Goeree Overflakkee die in 2004 onder één vlag zijn gaan werken. Daardoor gebruikt de nog jonge organisatie verschillende applicaties voor de ondersteuning van financiële en logistieke processen. Uniforme inrichting en aansturing van de processen was daarmee lastig. SAP for Healthcare brengt hier verandering in. De oplossing maakt gebruik van een door Ordina ontwikkelde template voor de inrichting van de financiële inkoopprocessen en de logistieke processen van zorginstellingen.

De implementatie van SAP for Healthcare bij ZorgSaam startte in september 2006 en wordt begin 2007 afgerond. De vooringerichte oplossing zorgt voor een snelle doorlooptijd en lage kosten van de implementatie. Bovendien kan ZorgSaam rekenen op een snelle return on investment (ROI). “Uit de keuze van ZorgSaam voor SAP for Healthcare blijkt dat deze geïntegreerde oplossing ook voor kleinere zorgstellingen een uitstekend alternatief vormt”, aldus Jo Bollen, Director SAP Healthcare bij SAP Nederland.

Over ZorgSaam

ZorgSaam biedt op Goeree-Overflakkee een aaneengesloten keten van zorgvormen aan. Van zorginstellingen (ziekenhuis, verpleeghuis en verzorgingshuizen) tot thuiszorg. ZorgSaam streeft ernaar om via regionale zorgloketten op een directe en persoonlijke manier contact te onderhouden met de cliënten. Met 1500 medewerkers wordt zorg op maat geboden: de patiënt en cliënt/bewoner staan centraal. Binnen ZorgSaam werken samen Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, het verpleeghuis De Samaritaan en de verzorgingshuizen De Vliedberg, Geldershof, De Goede Ree en Ebbe en Vloed. Continuïteit van de dienstverlening, kwaliteit en vernieuwing staan centraal binnen de organisatie. De dynamiek van ZorgSaam komt vooral tot uiting in het systematisch verbeteren van de zorgkwaliteit, de kwaliteit van (samen)werken en het inspelen op de markt met die diensten die logischerwijs binnen een zorgketen mogen worden verwacht.
Meer informatie: www.zorgsaamgo.nl

Over Ordina

Ordina werkt met circa 4.600 mensen binnen de Nederlandse en Belgische markt aan de verbetering van bedrijfsprocessen. Wij doen dit door te adviseren, ondersteunende applicaties te ontwikkelen of door complete processen, inclusief ICT, over te nemen. Ordina N.V. is opgericht in 1973 en het aandeel is genoteerd aan Euronext Amsterdam en maakt onderdeel uit van de Midkap Index.
Meer informatie: www.ordina.nl.