>

Nieuwe generatie SAP All-in-One Solutions brengt enterprise SOA binnen bereik middelgrote bedrijven

Oplossing vergroot gebruikersgemak, flexibiliteit en klantinteractie

´s-HertogenboschSAP presenteert de nieuwe versie van zijn SAP® All-in-One Solutions specifiek ontwikkeld voor middelgrote ondernemingen. Deze versie is gebaseerd op mySAP ERP 2005 en de CRM-technologie van SAP en biedt de voordelen van een servicegeoriënteerde architectuur. Deze bedrijven realiseren hierdoor een significante verbetering in gebruikersgemak, creëren een grotere flexibiliteit en verdienen de investering sneller terug. Daarnaast zijn de mogelijkheden op het gebied van rapportages, integratie van CRM-functies en het gebruik van best practices uitgebreid.

De nieuwe versie van SAP All-in-One Solutions is beschikbaar via SAP en zijn netwerk van partners. Voor deze partners zijn nu tools beschikbaar via SAP’s PartnerEdge-programma om sneller en eenvoudiger nieuwe oplossingen voor specifieke branches te ontwikkelen. Dit aanbod bestaat onder meer uit upgrade road maps, checklists voor migraties en uitgebreide documentatie en trainingsmogelijkheden. Hiermee kunnen ze ook hun bestaande oplossingen geschikt maken voor de nieuwe versie en klanten helpen bij de adoptie van nieuwe technologie.

“Wij bieden middelgrote bedrijven en onze partners een uitgebreid portfolio van oplossingen en bewezen best practices voor specifieke marktprocessen. Hiermee kunnen ze innovaties makkelijk en snel realiseren als zij daar aan toe zijn”, zegt Wilfred van Wel, Manager Marketing & Business Development bij SAP Nederland. “Deze evolutie van ons SAP All-in-One aanbod is een belangrijke stap om de voordelen van enterprise SOA nu ook binnen het bereik te brengen van middelgrote ondernemingen.”

Middelgrote organisaties vragen steeds meer om oplossingen die ze in staat stellen snel, gemakkelijk en kosteneffectief veranderingen door te voeren naarmate het bedrijf groeit. SAP speelt hierop in door mySAP ERP 2005 in te zetten als hét platform voor bedrijfsprocessen. Dit biedt schaalbaarheid en integratie met applicaties van derde partijen en bestaande IT-omgevingen. De uitgebreide functionaliteit van SAP All-in-One Solutions stelt deze bedrijven in staat snel nieuwe processen te configureren, ingegeven door nieuwe marktomstandigheden of vragen van klanten. Dit kan ook gelden voor veranderende eisen op het gebied van wetgeving, financieën, klimaat, gezondheid en veiligheid.

De belangrijkste uitbreidingen in de nieuwe versie zijn:

  • Gebruiksvriendelijkere user interface – Deze interface lijkt nu sterk op de pc-gebruikers kennen en heeft een eenvoudige navigatie. Gebruikers zien op basis van de hen toegewezen rol direct de relevante informatie. Ook zijn applicaties makkelijk te personaliseren en bevat de software gebruiksvriendelijke help-functies.
  • Meer rapportagemogelijkheden – Deze rapportages maken bedrijfsprocessen en ERP-functionaliteiten volledig inzichtelijk door informatie direct vanuit deze bronnen te analyseren en te verwerken tot standaard- en ad hoc-rapporten, geïntegreerd met Microsoft Excel.
  • Geïntegreerde CRM-functionaliteit – Dit helpt middelgrote ondernemingen winstgevende klantrelaties in beeld te brengen, te acquireren en te onderhouden. Deze functionaliteiten omvatten account en contact management, activity management, lead management, campaign management, opportunity management en service ticket management.
  • SAP Best Practices voor branchespecifieke oplossingen – Dit is een wereldwijd portfolio van business cases die zich in de praktijk hebben bewezen binnen verschillende verticale markten. Deze documentatie is gebaseerd op de ervaringen van SAP en zijn partners. De uitbreidingen variëren van preconfiguraties van bedrijfsscenario’s tot verbeterde implementatietools.