>

Kusters Engineering gaat wereldwijd over van ordergestuurde naar projectgestuurde organisatie door SAP Business One

SAP-partner Alpha One verzorgt implementatie bij wereldspeler

´s-HertogenboschKusters Engineering, specialist in ontwerp en fabricage van afvaltechnologie, voorziet al zijn wereldwijde vestigingen van SAP Business One en Trimergo B2. Dankzij deze combinatie van bedrijfsoplossingen kan Kusters Engineering zijn bedrijfsprocessen efficiënter inrichten en de groei van de onderneming centraal aansturen vanuit een integraal systeem.

Voorheen maakten de verschillende bedrijfsonderdelen gebruik van eigen oplossingen, waardoor inzage in alle relevante gegevens alleen met veel tussenstappen te realiseren was. Paul Kusters, CFO van Kusters Engineering, legt uit: “Met SAP Business One hebben we centrale inzage in de processen en kunnen we deze dus beter controleren en aansturen. Daarmee ondersteunen we de volgende groeifase van onze wereldwijde organisaties en zijn we in staat over te schakelen van een ordergestuurde naar een projectgestuurde organisatie.”

SAP partner Alpha One verzorgt de implementatie van SAP Business One en Trimergo B2 bij de wereldwijde vestigingen van Kusters Engineering. HP levert alle benodigde hardware en de hieraan gerelateerde dienstverlening.

“Samen met Trimergo en HP leveren we een volledig geïntegreerde oplossing die niet alleen geschikt is voor lokale organisaties tot circa 100 medewerkers, maar ook voor grotere MKB-bedrijven met vestigingen over de hele wereld. Daarmee bewijst SAP Business One ook in dit marktsegment zijn waarde”, zegt Rinse Tamsma, Director SME bij SAP Nederland.

Over Trimergo
Trimergo heeft als onderneming slechts één focus: de ontwikkeling en marketing van innovatieve oplossingen voor projectgestuurde bedrijven van elke grootte, oftewel Project Manufacturing Software. Deze software zorgt voor de projectmatige afstemming tussen materiaal, capaciteit en engineering, binnen budget en levertijd. Naast de turn-key web-based oplossing Trimergo T1 voor de midmarket is er Trimergo C1, dat naadloos aansluit op bestaande ERP-systemen bij grotere organisaties. Speciaal voor het MKB is in nauwe samenwerking met SAP, Trimergo B2 ontwikkeld voor volledige integratie met SAP Business One. Sinds de start in 2001 hebben vele bedrijven in Nederland, België, Duitsland, Canada en Groot-Brittannië gekozen voor Trimergo software. Deze bedrijven bevinden zich in diverse branches, waaronder scheepsbouw, machinebouw, engineering en interieurbouw. Voor meer informatie: www.trimergob2.com

Over Alpha One
Alpha One is onderdeel van de Alpha Management Corporation en als gecertificeerd GOLD partner met ruim 130 medewerkers gespecialiseerd in advies, eerstelijnssupport, verkoop en implementatie van SAP Business One, mySAP All-in-One en mySAP Business Suite. Met vestigingen in ’s-Hertogenbosch, Rotterdam, Venlo, Antwerpen(B) en Aachen(D) zorgen wij telkens voor een optimale dienstverlening ten gunste van onze klanten. Dit werd eerder bevestigd door de vele tevreden klanten en jaar op jaar diverse Awards uit handen van SAP. In 2005 en 2006 stond Alpha One onder andere op de bühne als de meest succesvolle SAP Business One partner voor de grootste groei in omzet, het aantal nieuwe klanten en de aantoonbaar geleverde inzet en kwaliteit. Voor meer informatie: www.AlphaOne.nl

Over HP
HP maakt het gebruik van technologie eenvoudiger voor al haar klanten – van de individuele consument tot de grootste multinational. Met een breed portfolio op het gebied van printing, personal computing en IT infrastructuur behoort HP tot ’s werelds grootste IT-bedrijven. HP behaalde wereldwijd een omzet van $ 94,1 miljard over de laatste vier kwartalen, eindigend op 31 januari 2007. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ) is te vinden op www.hp.nl.

Over SAP Business One
SAP Business One is een standaardoplossing, specifiek ontwikkeld voor dynamisch groeiende bedrijven met minder complexe en branchespecifieke eisen voor IT-functionaliteiten. SAP Business One ondersteunt organisaties met 5 tot 150 medewerkers, door in hun kernprocessen inzichtelijk te maken. Denk hier aan financiële administratie, rapportages, sales en distributie, inkoop, voorraadbeheer en CRM operaties.

Met meer dan 1060 partners wereldwijd, 8000 klanten en 38 landenversies helpt SAP Business One bedrijven hun bedrijfsprocessen efficiënter in te richten, voordelen te halen uit groeikansen en naadloos aan te sluiten op bedrijven die SAP Business Suite oplossingen gebruiken. Meer informatie is te vinden op: www.sap.nl/businessone.