>

SAP maakt goede start in eerste kwartaal 2007

’s-HertogenboschSAP heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een nettowinst geboekt van 310 miljoen euro. Dat is een stijging van 10 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal van 2006, toen een nettowinst werd geboekt van 282 miljoen euro. De inkomsten uit softwarelicenties bedroegen 563 miljoen euro, eveneens een stijging van 10 procent in vergelijking met eerste kwartaal van 2006, waarin de inkomsten uit deze activiteiten 514 miljoen euro bedroegen. Deze cijfers komen vrijwel overeen met de verwachtingen van analisten en marktonderzoekers.

SAP’s marktaandeel bleef eveneens groeien in het eerste kwartaal van 2007. Op basis van licentie-inkomsten en omzet uit software-gerelateerde dienstverlening groeide SAP’s aandeel volgens onderzoek van marktanalisten naar 25,1 procent. Dit aandeel vertegenwoordigt een waarde van circa 34,8 miljard dollar. In het vierde kwartaal van 2006 bedroeg dit aandeel nog 24,5 procent. Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2006 groeide het marktaandeel 2,4 procent.

De volledige, engelstalige, versie van dit persbericht vindt u op onze sap.com.