>

SAP Nederland ondersteunt eSOA-strategie door samenwerking

Dertien nieuwe partners voor xApps, Duet en Master Data Management

‘s-HertogenboschSAP Nederland heeft tijdens de jaarlijkse VNSG I SAP Gebruikersdagen in Maastricht dertien nieuwe, nationale partnerships bekendgemaakt op het gebied van xApps, Duet en Master Data Management (MDM). Hiermee ondersteunt de softwareleverancier zijn Enterprise SOA-strategie. Die is erop gericht bedrijven te helpen hun IT-beheer en de ontwikkeling en integratie van toekomstige en legacy-applicaties te vereenvoudigen. Tijdens het congres worden verschillende Special Expertise Partners (SEP’s) en Vertical Expertise Partners (VEP’s) voor hun inspanningen op deze gebieden beloond.

Voor services architecturen zijn deze oplossingen dan ook van groot belang. Master Data Management is de fundering voor het leveren van enterprise services en het beheren van bedrijfsprocessen. Door verschillende systemen doorlopend te actualiseren kunnen werknemers, klanten en partners over één consistente versie van de benodigde data beschikken. xApps zijn op basis van het technologieplatform SAP NetWeaver ontwikkelde applicaties die meerdere oplossingen, afdelingen en / of organisaties kunnen omspannen. Deze ‘samengestelde’ (composite) applicaties vergemakkelijken de integratie van bestaande systemen en vergroten de flexibiliteit om in de toekomst makkelijker nieuwe functionaliteit en / of software te integreren.

SAP kent de partnerships jaarlijks toe aan organisaties die zich binnen een bepaalde branche of oplossingenveld onderscheiden. De toekenning vindt plaats op basis van bewezen kennis, ervaring en commerciële activiteiten van de partner en de toekomstige gezamenlijke business development activiteiten. Jeroen van den Eerenbeemt, Director Alliances bij SAP Nederland: “Deze partners zijn voor ons het kloppend hart van onze strategie. Dat willen we op deze manier laten blijken. De ondersteuning van onze eSOA-strategie is een belangrijk speerpunt voor de komende jaren en we zijn blij dat zoveel partners onze toekomstvisie delen en bereid zijn hierin gezamenlijk te investeren.”

Wil Huijben, algemeen directeur van Ctac, is blij met de partnerships op het gebied van SAP Hosting en SAP NetWeaver. “Deze partnerships bevestigen dat Ctac één van de grootste én beste dienstverleners is op deze gebieden. Om deze onderscheiding te krijgen moet een bedrijf in staat zijn consistente dienstverlening te garanderen en voldoen aan de hoge kwaliteitscriteria die SAP hanteert. Hiermee laat SAP zien dat ze ons respecteren en onze ervaring op waarde schatten.”

Hieronder vindt u een overzicht van de partners en de gebieden waarop zij een overeenkomst hebben gesloten met SAP die tijdens de VNSG wordt bekrachtigd:


 • Accenture: SAP for Healtcare, Supplier Relationship Management, Price & Margin Management (xApp)
 • AEPEX Business Consultants: RFID, SAP NetWeaver, Resource & Portfolio Management (xApp), Duet
 • Arinso: Duet
 • Atos Origin: Master Data Management, SAP Strategic Enterprise Management, Duet
 • Capgemini: Analytics (xApp), Master Data Management, SAP for Logistics Services Providers
 • Ctac: SAP Hosting, SAP NetWeaver, Duet
 • Deloitte: GRC (wereldwijde samenwerking op het gebied van Governance, Risks & Compliance)
 • Getronics PinkRoccade: Duet
 • Inter Access: Analytics (xApp), SAP Hosting
 • Intersources: Supplier Relationship Management
 • Magnus Technology Consultants: SAP for Media
 • Perfect for People: Analytics (xApp)
 • Sogeti: SAP NetWeaver
 • Topforce: Duet

Een overzicht van alle partnerships is te vinden op: http://www.sap.nl/partners