>

ROC West Brabant kiest ERP-systeem op basis van SAP

ROC West Brabant kiest voor Edictis, de SAP All-in-One oplossing van 2B Interactive, voor de BVE en VO markt in Nederland.

’s-Hertogenbosch / Etten-Leur / EindhovenROC West Brabant heeft voor ondersteuning van haar processen jl. vrijdag gekozen voor Edictis, de SAP All-in-One oplossing van 2B Interactive. In 2006 besloot het ROC de processen te harmoniseren op basis waarvan in februari 2007 een openbare aanbesteding is uitgeschreven. Het uitgangspunt hierbij was dat er een flexibel platform moest komen waarop met standaard software de primaire processen voor het leerlingvolgsysteem, HR en Finance, geïntegreerd ondersteund kunnen worden.

Edictis, gebaseerd op standaard SAP ERP en SAP Campusmanagement, is door 2B Interactive speciaal ontwikkeld voor het BVE- en VO-onderwijs. De SAP software is gebaseerd op een enterprise Service Oriented Architecture (eSOA) en maakt gebruik van het open integratie- en applicatieplatform SAP NetWeaver. Dit levert de gewenste flexibiliteit zowel tijdens de implementatie als in het gebruik van standaard ERP-software in combinatie met de onderwijsspecifieke applicatie, Campus Management. Ook is probleemloze communicatie met en ontsluiting van systemen van derden en integratie met onder andere Microsoft-applicaties standaard mogelijk. Het SAP All-in-One concept maakt bovendien snelle en voordelige inzet klantspecifiek en zonder maatwerk mogelijk. De oplossing ondersteunt daarbij de volledige ‘levenscyclus’ van een leerling en is afgestemd op de Nederlandse behoeften en wet- en regelgeving.

Voordelen voor leerlingen, docenten en bestuur

  • Er zijn een groot aantal self-services beschikbaar voor leerlingen en docenten. Zo kunnen bijvoorbeeld resultaten of lesroosters worden ingegeven via een webbrowser en getoond aan de leerling op bijvoorbeeld zijn mobiele telefoon.
  • Bestuurders leggen een beter fundament onder de bekostiging van het aangeboden onderwijs. Een betere informatievoorziening verhoogt bijvoorbeeld de aanwezigheid van leerlingen en maakt de opleiding attractiever. Maar ook de kwaliteit van de communicatie met derden, zoals ministeries, gemeentes en bedrijven, neemt zichtbaar toe.

Bert Bos, Bestuurder van ROC West Brabant zegt: “We zien duidelijk dat ROC’s op dit moment zoeken naar innovatieve oplossingen voor hun informatievoorziening. Het wordt steeds belangrijker om leerlingen goed te kunnen volgen en om iedereen snel van de juiste informatie te voorzien. Onze keuze voor SAP waarborgt dat we de modernste technologie snel en makkelijk kunnen benutten. We gaan onze leerlingen bijvoorbeeld op hun GSM voorzien van informatie over hun lesrooster. De implementatie biedt in eerste instantie de ondersteuning voor het leerlingvolgsysteem, waarna we in de vervolgfase HR en Finance gaan implementeren. Met de keuze voor SAP hoeven we het wiel niet zelf uit te vinden. We profiteren van de ervaring die overal ter wereld is opgedaan met de inzet van SAP Campus Management. Doordat we dit samenbrengen in een vooringericht systeem blijft de implementatietijd voor de BVE’s en VO’s beperkt en zijn de kosten laag.“

Over ROC West-Brabant

ROC West-Brabant is een van de grotere ROC’s van Nederland. Verdeeld over ruim 50 locaties wordt dagelijks aan zo’n 27.000 studenten en leerlingen VMBO- en MBO-onderwijs gegeven door 2500 medewerkers in de sectoren Techniek, Horeca & Toerisme, Economie, Groen, Zorg en Dienstverlening. Zie ook: www.rocwb.nl.

Over 2B Interactive

2B Interactive richt zich op de onderwijsbranche door middel van het inzetten van nieuwe technologieën, waaronder bedrijfssoftware (Edictis), (serious) games en nieuwe mogelijkheden met mobiele telefonie. 2B Interactive is een ICT dienstverlener met als focus selectie, implementatie, beheer en outsourcing van ERP- en e-Business oplossingen. Als All-in-One partner van SAP, is 2B Interactive, met ruim 150 klanten, naast onderwijs ook binnen de branches (groot)handel, retail, (maak)industrie en zakelijke dienstverlening, een toonaangevende consultancy organisatie in de Benelux. Meer informatie is te vinden op .www.2BInteractive.nl.