>

St. Anna Zorggroep kiest voor SAP

Zorggroep gaat kostenverlaging en efficiëntere processen realiseren

’s-HertogenboschDe St. Anna Zorggroep gaat haar logistieke, financiële en inkoopprocessen verbeteren met behulp van SAP for Healthcare. Na een uitgebreide Europese aanbesteding, koos de Brabantse zorgverlener vandaag definitief voor de combinatie van SAP en implementatiepartner Ordina.

“Uit de inventarisatie die we twee jaar geleden hielden, bleek dat we dringend behoefte hadden aan een nieuwe oplossing ter ondersteuning van onze processen op de gebieden inkoop, logistiek en financieel” zegt Wim Jumelet, hoofd Automatisering en Informatievoorziening van de St. Anna Zorggroep.

Mr. E.J. Rutters, lid van de Raad van Bestuur van St. Anna Zorggroep: “Wij zijn er voor de patiënt. Onze organisatie is daarom continu op zoek naar verbeteringen en efficiëntie van onze patiëntenzorg en bedrijfsvoering omdat dit ten goede komt aan de zorg voor de patiënt. Daarom verwachten wij veel van de gekozen oplossing”.`

De wensen van de St. Anna Zorggroep waren helder: besparen, standaardiseren en een basis leggen voor de toekomst. “We staan voor dezelfde uitdaging als de andere zorgorganisaties. We moeten steeds meer markgericht gaan werken. Door te standaardiseren, zijn we in staat onze processen efficiënter in te richten. Het nieuwe ERP-systeem moet ons helpen om efficiënter te kunnen werken. SAP helpt ons deze doelen te verwezenlijken” aldus Jumelet.

De cliënten van de zorggroep zullen voorlopig weinig merken van de overstap op SAP. Echter, daar komt snel verandering in. De komende jaren gaat de St. Anna Zorggroep ook de ondersteuning van haar primair proces verbeteren zodat ze in alle opzichten een patiënt-gecentreerde organisatie kan worden. SAP’s eSOA-benadering kan daar bij helpen. “Maar daarvoor moeten de processen op de achtergrond wel vlekkeloos verlopen. Die basis wordt nu gelegd met deze eerste stap”, aldus Jumelet.

Over St. Anna Zorggroep

De St. Anna Zorggroep levert diverse soorten zorg voor de gemeenten Geldrop en Heeze (Noord-Brabant). Tot deze zorggroep behoren het St. Anna Ziekenhuis te Geldrop en Ananz Ouderenzorg. Ananz Ouderenzorg bestaat uit verpleeghuis Berkenheuvel en drie verzorgingshuizen, te weten verzorgingshuis Josephinehof en verzorgingshuis Akert te Geldrop en het zorgcentrum Nicasiushuis te Heeze. De St. Anna Zorggroep bestond vorig jaar 75 jaar. Bij al haar handelen hanteert de St. Anna Zorggroep het beleid dat alle zorg die in alle geledingen van de organisatie geleverd wordt, professioneel en deskundig plaatsvindt. Met persoonlijke aandacht en welgemeende betrokkenheid, afgestemd op ieders individuele behoeften en wensen.