>

Lancering SAP Business ByDesign; revolutionaire on-demand bedrijfssoftwareoplossing voor middenbedrijf

’s-HertogenboschGisteren onthulde SAP haar nieuwe oplossing SAP Business ByDesign, de meest uitgebreide ‘on-demand’ bedrijfssoftwareoplossing die specifiek is gericht op een nieuwe markt van toekomstige klanten in snelgroeiende middelgrote organisaties. SAP Business ByDesign is ontworpen rond vier kernprincipes – volledigheid, gebruiksgemak, aanpasbaarheid en het significant verlagen van de ‘total cost of ownership’ (TCO) – en biedt een ‘on-demand’ softwareoplossing met geïntegreerde service en ondersteuning. Geïnteresseerden kunnen deze op maat gemaakte oplossing online onderzoeken, evalueren en ervaren via www.sap.com/netherlands/mkb.

Henning Kagermann, CEO van SAP AG: “Met SAP Business ByDesign voegen we nu een compleet nieuw business model toe en veranderen we de ‘on-demand’ wereld. De technische voordelen van een servicegeoriënteerde architectuur (SOA) bereiken de bedrijfsprocessen direct en geven klanten de mogelijkheid tot innoveren, zonder de noodzaak om IT-expertise in huis te hebben. Een dergelijke gebruiksvriendelijke, betaalbare en complete oplossing ontbrak tot op heden voor middelgrote organisaties.”

Revolutionaire bedrijfsoplossing op een toekomstbestendig platform

SAP Business ByDesign is een revolutionaire bedrijfsoplossing en verschilt fundamenteel van andere concurrerende oplossingen voor het middenbedrijf; het levert snel meerwaarde op, zorgt voor eenvoudiger gebruik en beperkt de algehele IT-kosten van klanten tot een minimum. Dit komt doordat de noodzaak tot training van gebruikers, hardware-investeringen, ondersteuning en het zelf in dienst hebben van IT-medewerkers afneemt. De oplossing is volledig gebaseerd op SAP NetWeaver® en tilt de servicegerichte bedrijfsarchitectuur naar een hoger plan. Het is een bedrijfsplatform dat is voorbereid op de toekomst en biedt een hoge mate van flexibiliteit voor het aanpassen van bedrijfsprocessen. Het zorgt daarnaast voor een veilige investering voor klanten omdat hun IT-oplossing meegroeit als het bedrijf zich verder ontwikkelt.

Roadmap, prijsstelling en distributie van het product

In de afgelopen zes maanden heeft SAP samen met een selecte groep van twintig klanten en enkele partners in Duitsland en de Verenigde Staten gewerkt aan de validatie van SAP Business ByDesign. De bedrijfsvereisten van middelgrote organisaties zijn vertaald naar SAP Business ByDesign. Inmiddels is de oplossing ook beschikbaar in China, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. In de loop van 2008 wordt dit product uitgebreid naar meer markten, waaronder Nederland.
SAP hanteert in de Verenigde Staten een concurrerende prijsstelling van $149 per maand per gebruiker (inclusief software, infrastructuur, services en ondersteuning) met een minimum van 25 licenties per klant. Groepsprijzen voor ‘efficiency-gebruikers’ (gebruikers die een beperkte toegang tot de software nodig hebben, zoals voor het zelf invoeren van tijd en uitgaven) bedragen $ 54 per maand voor vijf gebruikers.
SAP zal bij de distributie sterk blijven leunen op haar partner-ecosysteem voor het aanbieden van SAP Business ByDesign. SAP werkt internationaal momenteel samen met ‘early solution’-resellers, servicepartners en aanvullende contentpartners, zoals ADP. In Nederland wordt in 2008 verdere invulling gegeven aan het opstarten van het partnernetwerk. Vooralsnog zijn in Nederland dan ook nog geen concrete afspraken gemaakt met potentiële partners.

Bereik SAP-portfolio uitbreiden naar markt van $ 15 miljard

SAP Business ByDesign vormt een aanvulling op de bestaande oplossingen. SAP® Business One is speciaal ontwikkeld voor het kleinbedrijf. SAP® Business All-in-One, voorheen SAP® All-in-One is specifiek voor het middenbedrijf dat een diepgravende branchespecifieke functionaliteit nodig heeft om te voldoen aan hun vereisten. SAP® Business Suite biedt zeer rijke functionaliteit voor grotere ondernemingen. SAP Business ByDesign is de meest uitgebreide on-demand bedrijfssoftwareoplossing die exclusief is gericht op nieuwe prospects in de middenmarkt met een werknemersaantal tussen de 100 en 500. Deze snelgroeiende bedrijven hebben over het algemeen nog niet geïnvesteerd in een geïntegreerde bedrijfsoplossing. SAP schat dat er alleen al 60.000 bedrijven in Duitsland en de Verenigde Staten bestaan die voor deze nieuwe on-demand oplossing in aanmerking komen. SAP ziet voor SAP Business ByDesign een marktpotentieel van meer dan $ 15 miljard.

Meer informatie over SAP Business ByDesign en het complete aanbod van oplossingen voor het midden- en kleinbedrijf vindt u op: www.sap.com/netherlands/mkb.