>

SAP biedt uniek oplossingspakket voor Governance, Risk en Compliance (GRC)

SAP GRC Access Control helpt bij het voorkomen van fraude, misbruiken van informatie en naleven van internationale regelgeving op het gebied van financiële verslaggeving en risicomanagement.

’s-HertogenboschOrganisaties hebben te maken met een groeiend aantal regels en wetten. Dit maakt effectieve bedrijfsvoering steeds complexer, tijdrovender en het resulteert in een kostenstijging of aantasting van het imago van het bedrijf. SAP biedt een pakket aan Governance, Risk en Compliance softwareoplossingen, waarmee bedrijven zich op de juiste manier kunnen inrichten om aan de verwachtingen van klanten en wet- en regelgeving te voldoen.

SAP GRC Access Control is één van de belangrijkste oplossingen uit de SAP GRC portfolio. SAP GRC Access Control helpt het voorkomen van fraude, het misbruiken van informatie en het naleven van internationale regelgeving op het gebied van financiële verslaggeving en risicomanagement. De applicatie levert een brede en servicegeoriënteerde aanpak die zowel grote als kleine bedrijven in alle bedrijfstakken efficiënte, ondernemingsbrede toegang- en autorisatiecontrole biedt. SAP GRC Access Control helpt daarin bij het scheiden van taken, het snel identificeren van autorisatieconflicten en het vereenvoudigen van accorderingsprocessen. Daarnaast kan men met behulp van real-time analyse ongeautoriseerde toegang tot productiesystemen voorkomen.

“Door de toenemende complexiteit van wet- en regelgeving en de schade die bedrijven kunnen oplopen door het niet naleven hiervan, zien wij een constante toename in de vraag naar onze GRC oplossingen, waarbij SAP GRC Access Control een van de meest gebruikte oplossingen uit de SAP GRC portfolio is” zegt Narina Sippy, senior vice president en general manager van de Governance, Risk and Compliance Business Unit van SAP.

SAP GRC Access Control is in de afgelopen maanden beoordeeld door verschillende internationale onderzoeksbureaus. In februari 2007 ontving SAP GRC Access Control in het ‘MarketScope for Segregation of Duties within ERP, 2007’ onderzoek van Gartner de rating “sterk positief”, de hoogst mogelijke beoordeling. In Forrester Research’s ‘Segregation of Duties: A Building Block for Enterprise IT Controls’ onderzoek, uitgegeven in maart 2007, voldeden de oplossingen aan alle eisen en werden ze geprezen voor de “kracht in toegangscontrole en taakscheiding in de SAP omgeving”.

Over SAP GRC producten

SAP oplossingen voor governance, risk en compliance (SAP solutions for GRC) vergroten bedrijfsefficiëntie door het bij elkaar brengen van corporate strategieën, controle-initiatieven, kostenvermindering en het zichtbaar maken van mogelijkheden voor het gehele bedrijf. Een gecombineerde benadering van GRC overwint de uitdagingen van het uitvoeren van corporate strategieën, gehoorzaamheid aan wet- en regelgeving en risico management over een variëteit van onaaneengesloten systemen, regio’s en functies die prestaties bevordert en competitieve voordelen creëert. De processen van SAP oplossingen voor GRC zijn toepasbaar op SAP en niet-SAP systemen. De oplossingen werken samen met GRC ecosysteem contents, technologieën en applicaties van partners om de meest effectieve oplossingen te bieden voor governance, risk en compliance op de markt. De SAP oplossingen voor GRC worden op dit moment wereldwijd gebruikt door meer dan 2.200 bedrijven. Voor meer informatie over de SAP oplossingen voor GRC, verwijzen we u graag naar www.sap.nl/grc.