>

SAP implementatie voorwaarde bij overname

Cito Flexibles / Burgers Flexiprint kiest nieuw ERP

s-Hertogenbosch / PuttenCito Flexibles/ Burgers Flexiprint, de verpakkingsdrukker en kunststofverwerker uit Putten, heeft gekozen voor de All-in-One Process oplossing van SAP-partner Chameleon. De keuze voor SAP was een belangrijke voorwaarde voor de overname van de vestiging in Putten en het voorkomen van sluiting van de fabriek.

De vestiging in Putten behoorde tot medio 2007 nog tot Nordenia International AG en stond op het punt gesloten te worden door de Duitse moedermaatschappij. Een groep Nederlandse investeerders, tevens eigenaar van Burgers Apeldoorn, zag veel marktpotentieel voor de Puttense productievestiging, maar dan moest er wel een aantal zaken drastisch veranderen.

De nieuwe directeur Joachim Beuvery vertelt: “De structuur bij de fabriek in Putten moet aanzienlijk verbeteren. Wij menen dat in een strakke structuur, die we met SAP willen ondersteunen, deze fabriek veel beter kan draaien. Er werd tot nu toe gebruik gemaakt van een verouderd ERP-pakket met veel maatwerk en meerdere losse pakketten. Sturingsinformatie is door het huidige IT-landschap beperkt beschikbaar en niet betrouwbaar. De implementatie van SAP moet hier direct verandering in brengen. Wij gebruiken SAP als management tool. We gaan helemaal over op SAP, zodat er geen maatwerk meer aan te pas komt. Dit bespaart kosten en maakt upgraden eenvoudig.”

De activiteiten van beide bedrijven Nordenia Holland en Burgers Apeldoorn worden samengevoegd en gaan verder gaan onder de namen: Burgers Flexiprint (verpakkingen food) en Cito Flexibles (verpakkingen non-food) met in totaal 120 medewerkers.

SAP-partner Chameleon adviseerde alle pakketten te vervangen door SAP en extern te laten hosten. Beuvery: “De keuze viel op de ERP- en Hostingoplossingen van Chameleon, omdat ze het niet blindelings eens waren met onze beslissingen, maar tegengas gaven op strategische zaken. Een voorbeeld hiervan is de SAP Hosting Service van Chameleon. Deze biedt mij de zekerheid dat ons systeem veilig is bij calamiteiten en ik hoef er geen systeembeheerder voor in huis te hebben of halen.”

Door het vele maatwerk dat in de laatste jaren is toegepast was het huidige ERP-pakket System21 van Infor moeilijk aan te passen aan de nieuwe structuur en eisen van de directie. Naast System21 werden er ook andere pakketten gebruikt voor o.a. productieplanning. Ook de vele Excel-sheets gaan volledig verdwijnen.

Cito Flexibles/ Burgers Flexiprint, het vroegere Nordenia Holland, gaat gebruik maken van de A1P Packaging template, een variant op de All-in-One Process template van Chameleon. Extra functionaliteiten van deze template zijn onder andere de productconfigurator die uitermate geschikt is voor verpakkingsbedrijven. De configurator stelt bedrijven in staat om voorcalculaties te perfectioneren en op deze wijze meer opdrachten binnen te halen die een hoge marge genereren, een belangrijk element binnen de verpakkingsindustrie.

Overname nieuws 5 juli 2007


De voorgenomen sluiting van Nordenia Holland is van de baan. De productie van onder andere flexibele verpakkingen, industrie- en consumentenfolie gaat door. Deze activiteiten en de productiefaciliteiten worden begin 2008 samengevoegd met die van Burgers Apeldoorn, een ander bedrijf van de genoemde investeerders . De activiteiten worden geconcentreerd in Putten. Uiteindelijk biedt de onderneming werk aan 120 medewerkers. De namen Nordenia Holland en Burgers Apeldoorn worden vervangen door de nieuwe namen: Burgers FlexiPrint en Cito Flexibles.

Over Cito Flexibles

De focus van Cito Flexibles ligt op de productie van industrie- en consumentenfolie. Door de eigen research & development afdeling is het bedrijf in staat om speciale toepassingen voor industriefolie te ontwikkelen.

Over Burgers Flexiprint

De focus van Burgers FlexiPrint ligt op het produceren van kwalitatief hoogwaardige consumentenverpakkingen, die voldoen aan de hoogste eisen van voedselveiligheid. Daarvoor heeft Burgers FlexiPrint alles in huis; moderne productiemiddelen en veel kennis en ervaring om continuïteit, topkwaliteit en veiligheid aan relaties te kunnen bieden. Burgers FlexiPrint voldoet continu aan alle internationale eisen die gesteld worden en is daarvoor gecertificeerd. Meer informatie vindt u op: www.burgersflexiprint.nl

Over Chameleon

Chameleon is een middelgrote SAP dienstverlener en officieel SAP Partner sinds 1997. Chameleon biedt een totaalpakket aan producten en diensten op basis van SAP software om het mogelijk te maken voor haar klanten om hun bedrijfsdoelstellingen te halen en te verbeteren. Voor midden- en kleinbedrijven in de procesindustrie biedt Chameleon een pasklare oplossing om over te stappen op SAP. Met deze mySAP All-in-One Process template combineert Chameleon haar branchekennis met state-of-the-art ERP software in een hosted omgeving en maakt ze bereikbaar voor het MKB.

De All-in-One Process Packaging (A1P Packaging) oplossing van Chameleon is een variant op de All-in-One Process template en biedt extra functionaliteiten voor verpakkings- en grafische industrie, waaronder de productconfigurator, een branchespecifieke tool t.b.v. voor- en nacalculatie. Meer informatie vindt u op: www.chameleon.nl