>

SAP reikt Partner Awards 2007 uit

Nieuwe award voor ‘Beste Software Partner’- gewonnen door Adobe – benadrukt eSOA strategie van SAP

’s-HertogenboschSAP Nederland heeft tijdens het jaarlijkse Partner Kerstdiner voor de elfde keer de SAP Partner Awards uitgereikt. Deze onderscheidingen gaan jaarlijks naar partners die uitzonderlijk presteren in de categorieën: Hoogste Klanttevredenheid, Best Teaming, Beste Gecertificeerde Partner en Innovatie. Om de eSOA strategie van SAP te benadrukken is één nieuwe award uitgereikt: de Software Partner Award. Deze werd gewonnen door Adobe. Atos Origin kreeg, na twee prijzen te hebben gewonnen in 2006, dit jaar de award voor ‘Best Gecertificeerde Partner’. De award voor ‘Hoogste Klanttevredenheid’ ging naar Perfect for People. De overige awards werden uitgereikt aan LogicaCMG (Meest Innovatieve Partner) en Accenture (Best Teaming Partner).

“De awards zijn voor partners een prachtige beloning voor hun inzet en succes. Zij kunnen de waardering van SAP inzetten richting klanten en prospects, maar ook naar de arbeidsmarkt” aldus Jeroen van den Eerenbeemt, Director Alliances van SAP Nederland. “Vooral de awards voor innovatie en certificering geven duidelijk aan waar een partner voor staat – werknemers willen werken bij innovatieve bedrijven en organisaties waar ruimte is voor het ontwikkelen van kennis. Voor SAP vormen de awards een belangrijk sturingsmechanisme om gezamenlijk met onze partners de business planning te ontwikkelen en uit te voeren”.

De SAP Partner Awards 2007 zijn uitgereikt aan de volgende partners:

  • ICT-dienstverlener Atos Origin ontving de award voor de ‘Best Gecertificeerde Partner’. Atos Origin heeft significant geïnvesteerd in training en daaraan gekoppelde certificering. Zij realiseerden zowel een absolute groei van het aantal consultants, als ook een groei in het aantal gecertificeerde consultants.
  • De award voor ‘Meest Innovatieve Partner’ ging naar LogicaCMG voor het wereldwijd unieke project rondom vergunningsaanvragen voor het Ministerie van Verkeer een Waterstaat. In het project wordt gebruik gemaakt van de nieuwe technologie SAP Interactive forms by Adobe die volledig gebaseerd is op het SAP Business Process Platform. Het Ministerie kan met deze oplossing alle aanvragen voor vergunningen ondersteunen, of het nu gaat om een nieuwe taxivergunning of een schip dat de haven van Rotterdam binnen wil varen. Dit is een enorme verbetering ten opzichte van het papieren proces; het kan nu sneller, goedkoper, klantvriendelijker en met minder fouten verlopen.
  • Perfect for People kreeg de award voor ‘Partner met Hoogste Klanttevredenheid’. Klanttevredenheid vormt voor SAP Nederland samen met het business resultaat de belangrijkste indicator voor succes. SAP Nederland laat jaarlijks een onderzoek uitvoeren naar de tevredenheid over haar business partners door het onafhankelijke onderzoeksbureau Heliview. Daarbij wordt gevraagd naar aspecten als inlevingsvermogen en deskundigheid van de consultants, op tijd leveren, begrip van de bedrijfsprocessen en de prijs-kwaliteitverhouding. Perfect for People had de hoogste tevredenheid, met name ingegeven door de hoge score op de deskundigheid en klantvriendelijkheid van de consultants en het handhaven van prijsafspraken.
  • De award voor ‘Beste Teaming Partner’ ging naar Accenture. Om succes bij klanten te realiseren is een goede afstemming tussen klanten, partners en SAP cruciaal. Accenture startte in het afgelopen jaar al in een vroeg stadium met de business planning met SAP. In combinatie met de goede kennis van de SAP oplossingen leidde dit tot realisatie van vele succesvolle projecten. Als system integrator droegen zij daarmee uitdrukkelijk bij aan het commerciële resultaat van SAP.
  • De nieuwe award voor ‘Beste Software Partner’, werd gewonnen door Adobe. Adobe is de software partner die het meest heeft bijgedragen aan het succes van SAP in 2007. Hierbij is meegenomen: de bijdrage aan SAP omzet, het aantal deals dat de bedrijven samen hebben gedaan, de gecombineerde marktbenadering en de bijdrage van de software partner aan de positionering van eSOA en het SAP Business Process Platform in Nederland in 2007.