>

SAP Lounge viert vijfde verjaardag

BrusselsDe SAP Lounge, de ontmoetingsruimte van SAP voor klanten, partners en andere relaties, viert dit jaar zijn vijfjarig bestaan. Gisteravond werd het activiteitenjaar 2008 feestelijk ingeluid met een klassiek concert van Het Orkest der Lage Landen en basbariton José Van Dam. Vorig jaar mocht de SAP Lounge meer dan dertigduizend bezoekers ontvangen. In 2008 hopen SAP en zijn partners de community nog te laten groeien met de organisatie van nieuwe activiteiten en evenementen. Ook studenten moeten dit jaar de weg naar de SAP Lounge vinden.

2007 was een grensverleggend jaar voor de SAP Lounge. Met de verhuis naar de voormalige filmstudio’s van 2FC in Brussel begin vorig jaar, zette SAP de groei van haar relatieplatform gestaag voort. Gemiddeld werden per maand meer dan honderd evenementen of vergaderingen georganiseerd goed voor 31.194 bezoekers. De nieuwe locatie met een conferentiezaal voor 1000 personen gaf ook nieuwe mogelijkheden voor het organiseren van grootschalige evenementen. Zo vonden ondermeer de SAPience.be gebruikersdag, de jaarlijkse SAP Tech Day en evenementen van organisaties als Assuralia en Febelfin plaats in de Lounge. De SAP Lounge werd ook het decor van televisieprogramma’s als De Vrije Markt (één) en Références TV (RTBF).

In 2008 wil SAP het succes van zijn relatieplatform verder uitbreiden. Nieuw dit jaar is een demonstratieruimte waarin bezoekers de mogelijkheden van de SAP software zelf kunnen ervaren. Er zijn speciale demohoekjes ingericht voor ondermeer de CFO, CIO, de KMO-bedrijfsleider en marketing -en verkoopverantwoordelijken. Ze kunnen er meer uitleg krijgen over de software die bij hun profiel past. SAP software-experten zijn dagelijks aanwezig in de SAP Lounge om eender welke vraag van de bezoekers te beantwoorden.

SAP wil langs zijn SAP Lounge ook het nijpend tekort aan arbeidskrachten in de ICT-sector onder de aandacht brengen. Zo zal het geregeld studenten in de SAP Lounge uitnodigen om hen te laten kennis maken met informatica, maar zal het ook wedstrijden organiseren waarin scholengroepen het tegen mekaar moeten opnemen. SAP wil met deze activiteiten studenten warm maken voor de ICT-sector en de toekomstmogelijkheden van een SAP-specialist in de kijker zetten.

“In enkele jaren tijd is de SAP Lounge een echt begrip geworden in onze sector”, zegt Jan Steukers, COO van SAP Belgium & Luxembourg. “We zijn verheugd te zien dat het groeiend succes voornamelijk gedragen wordt door onze partners en klanten. Zij vormen het kloppend hart van de SAP Lounge activiteiten.”

Samen met zijn Foundation Partners opende SAP de deuren van de eerste SAP Lounge in het Van Hamme-huis in Bosvoorde in 2004. Van bij de start kon de SAP-Lounge op veel interesse rekenen. In 2005 werd de SAP-ontmoetingsruimte ondergebracht in het Arsenaal, een moderne loods in Elsene. Die zou twee jaar het decor blijven van het SAP-relatieplatform. In 2007 zet de SAP Lounge haar activiteiten verder in de voormalige filmstudio’s van 2FC aan de Wahislaan in Brussel. Het pand beschikt over een totale oppervlakte van 1,280 vierkante meter met ondermeer een toprestaurant, een persruimte, kantoren voor partners en de SAPience.be gebruikersgroep en een ruime conferentiezaal.

De SAP Lounge is een ontmoetingsruimte waar partners, klanten, pers en andere SAP-contacten langskomen voor formele en informele ontmoetingen, om congressen bij te wonen, iets te eten of te drinken, te netwerken of om in een aangename sfeer te werken. De Lounge is een samenwerking tussen SAP, zijn Foundation Partners (Accenture , Deloitte, EoZen en IBM), zijn Lounge partners en de gebruikersgroep SAPience.be.