>

SAP Business ByDesign MEEST COMPLETE EN AANPASBARE ON-DEMAND OPLOSSING VOOR MIDDELGROTE ORGANISATIES

’s-HertogenboschSAP Nederland heeft de nieuwste online bedrijfssoftwareoplossing voor het Nederlandse middenbedrijf, SAP Business ByDesign, gelanceerd. Deze oplossing geeft middelgrote bedrijven de mogelijkheid om hun complete bedrijfsprocessen volledig online te ondersteunen. Klanten kunnen vanaf nu online een gepersonaliseerde, volledig Nederlandstalige proefversie samenstellen, testen en evalueren. Voor zowel het gebruik als de aanpassingen van de software is alleen een webbrowser vereist en is geen IT-kennis nodig. In combinatie met een abonnement per gebruiker per maand zijn de kosten daardoor volledig overzichtelijk.

SAP Business ByDesign helpt middelgrote bedrijven om:

  • Meer controle en inzicht te krijgen en IT eenvoudig te houden
  • De efficiency en de effectiviteit van werknemers te verbeteren door gepersonaliseerde werkomgeving en ingebouwde ondersteuning
  • Proactieve besluitvorming te verbeteren
  • Aan te passen aan veranderingen in hun bedrijf
  • Afdelingssystemen te elimineren

SAP Business ByDesign is een on-demand oplossing die zich specifiek richt op middelgrote , groeiende organisaties die over het algemeen nog niet hebben geïnvesteerd in geïntegreerde zakelijke ICT-oplossingen. Deze bedrijven kunnen in de SAP portal het product online samenstellen naar hun eigen specifieke wensen, waarna zij het product een periode kunnen gebruiken en aanpassingen kunnen maken zodat het product precies aansluit op hun bedrijfsvoering. Na deze proefperiode, wanneer het bedrijf de software heeft ingericht, worden de kosten voor gebruik bepaald naar aanleiding van het aantal gebruikers.

Het fundamentele verschil met andere oplossingen voor deze markt ligt in het feit dat SAP Business ByDesign een volledige on-demand oplossing is. De oplossing zorgt voor een enorme vermindering in kosten voor gebruikerstrainingen, hardware investeringen, onderhoudsservices, ondersteuning en vaste IT-werknemers. Daarnaast kenmerkt SAP Business ByDesign zich door een uiterst korte implementatieperiode, waardoor het snel inzetbaar is en een korte terugverdientijd wordt gegarandeerd.

SAP Business ByDesign is gebouwd op het SAP NetWeaver platform en maakt gebruik van een enterprise servicegeoriënteerde architectuur (eSOA). Dit geeft de oplossing een hoge mate van flexibiliteit en de oplossing kan zich zo efficiënt aanpassen aan de zakelijke processen en de alsmaar veranderende marktvraag. SAP Business ByDesign is een complementaire toevoeging aan de bestaande SAP portfolio voor het midden- en kleinbedrijf met SAP Business One en SAP Business All-In-One. Deze uitbreiding op het aanbod voor het MKB maakt het voor SAP en haar partners mogelijk om iedere klant in dit segment optimaal te bedienen.

“De introductie van SAP Business ByDesign is een waardevolle uitbreiding van onze reeds gevestigde portfolio met oplossingen voor het MKB,” zegt Rinse Tamsma, Director Small & Medium Enterprises van SAP Nederland. “Door te werken met ons netwerk van lokale partners en direct met onze klanten, geeft SAP Nederland bedrijven meer controle over hun activiteiten en kunnen zij nog beter inspelen op trends en vragen in hun specifieke markt.”

SAP Business ByDesign wordt in eerste instantie door SAP zelf aangeboden. In de loop van 2008 zullen ook lokale partners onderdeel worden van het business model.