>

SAP NEDERLAND BREIDT BUSINESS CONSULTING SERVICE UIT

Aanstelling nieuwe manager onderstreept focus op ontwikkeling van strategische rol van IT

’s-HertogenboschJeroen Bekers (1967) is aangesteld als Manager Business Consulting bij SAP Nederland. Bekers neemt het management van de afdeling op zich en gaat zich toeleggen op het uitbouwen van deze dienstverlening. De aanstelling van Bekers is ingegeven door de constatering van SAP dat er in de markt de behoefte bestaat van organisaties om de rol van IT steeds meer vanuit een strategisch perspectief in te vullen.

SAP Business Consulting is de management consulting service van SAP. Zij ondersteunt vooral grotere klanten bij het identificeren, onderbouwen en moduleren van de toegevoegde waarde van SAP oplossingen vanuit een business perspectief. De zakelijke voordelen worden belicht in relatie tot de complete IT-architectuur, waarbij integratie en standaardisatie belangrijke aandachtsgebieden zijn.

Doordat SAP Business Consulting gebaseerd is op strategische vaardigheden en analyse, genereert de service toegevoegde waarde voor klanten door:

  • het onderbouwen investeringsbeslissingen op basis van gedetailleerde business cases
  • de ontwikkeling van geavanceerde bedrijfsprocessen en IT-strategieën
  • de uitrol van best-practice bedrijfsprocessen en innovatieve technische oplossingen
  • het in kaart brengen van kostenbesparingen en procesefficiëntie
  • het bieden van project- en veranderingsmanagement tijdens de levenscyclus van IT-oplossingen
  • het uitvoeren van proactief risicomanagement op SAP implementaties en de SAP roadmap

Over Jeroen Bekers

Jeroen Bekers heeft langdurige ervaring in IT en bekleedde business consultancy posities bij onder andere Essentium en Arthur Andersen Business Consultancy. In 2002 maakt hij met zijn indiensttreding bij Siebel Systems de overstap naar een softwareleverancier. In deze functie en later in dezelfde rol bij Oracle, was Bekers verantwoordelijk voor het succes van een groot aantal projecten.

Jeroen Bekers over zijn functie bij SAP: “De vraag naar Business Consulting services van SAP neemt sterk toe in andere landen waar wij actief zijn. Het is een mooie uitdaging om die groei ook in Nederland te realiseren. Met de ervaring binnen het team kunnen we onze klanten helpen hun SAP IT-omgeving zodanig te optimaliseren dat het de business nu en in de toekomst duidelijk toegevoegde waarde biedt.”