>

TIEN NIEUWE EXPERTISE PARTNERSHIPS VOOR SAP NEDERLAND

’s-HertogenboschSAP heeft tijdens het VNSG Congres in Maastricht de nieuwe, Nederlandse Special Expertise Partners bekendgemaakt op het gebied van Human Capital Management, Customer Relationship Management en SAP Hosting. Ook zijn zes partnerships aangekondigd voor de strategische portfolio’s ‘Optimized IT’ en ‘Information Worker’. Met de benoeming van deze partnerships verbreedt en versterkt SAP haar partner ecosysteem.

Ieder jaar kiest SAP enkele organisaties die zich binnen een bepaalde branche of vakgebied onderscheiden. Op basis van bewezen kennis, ervaring en commerciële activiteiten van deze partners, en de toekomstige gezamenlijke business development activiteiten, worden de nieuwe partnerships toegekend.

Jeroen van den Eerenbeemt, Director Alliances bij SAP Nederland: “Met deze partnerships neemt de kennis en ervaring in de vakgebieden waarin SAP actief is toe. Het netwerk wordt sterker en dat komt volledig ten goede aan onze klanten. De commitment van bestaande partners om verder te investeren in de samenwerking onderstreept daarnaast de kracht en het belang van het partner-ecosysteem van SAP.”

Optimized IT

IT speelt een onmisbare rol als het gaat om zaken als innovatie, flexibiliteit en efficiëntie. SAP biedt met de oplossingen voor het bereiken van ‘Optimized IT’ praktische hulpmiddelen voor het consolideren en optimaliseren van de IT-omgeving. Oplossingen die hieronder vallen zijn: SAP Test Data Migration Server (TDMS), SAP Central Process Scheduling by Redwood, SAP Quality Center by HP, SAP Loadrunner by HP en BI Accelerator. De nieuwe partners hiervoor zijn:

 • Logica
 • Sogeti
 • Uphantis

Information Worker

Duet, SAP Interactive Forms by Adobe en Open Text for Archiving en Document Access maken deel uit van de ‘Information Worker’ portfolio. Met deze oplossingen krijgen kenniswerkers informatie sneller voorhanden, verhogen zij de productiviteit en neemt het gebruikersgemak toe. De nieuwe partners voor dit portfolio zijn:

 • AEPEX Business Consultants
 • Capgemini
 • NL for Business
 • Uphantis

Ernst Jan Bergman van Accenture, HCM Special Expertise Partner van SAP: “De uitbreiding van de samenwerking met SAP is voor ons de bevestiging dat Accenture op meerdere gebieden voldoet aan de hoge eisen die SAP stelt aan haar partners. Na de partnerships die we vorig jaar konden aankondigen zijn we trots en kijken ernaar uit om samen met SAP de aspiraties op het gebied van HR oplossingen waar te maken.”

De nieuwe Special Expertise Partners zijn:

 • Accenture: SAP ERP Human Capital Management (HCM)
 • Ordina: SAP Hosting
 • Superp: SAP Customer Relationship Management
 • (CRM)

Een overzicht van alle partnerships is te vinden op: www.sap.nl/partners