>

ATOS ORIGIN IMPLEMENTEERT SAP VOIP-OPLOSSING IN SERVICE CENTERS WERELDWIJD

SAP© Business Communications Management stuurt wereldwijde helpdesk aan en harmoniseert communicatie met de klant

’s-HertogenboschSAP en Atos Origin kondigen dat zij SAP Business Communications Management software hebben geïmplementeerd in de wereldwijde service- en helpdesk van Atos Origin. SAP Business Communication Management is een uniform communicatie- en serviceplatform dat een geografisch onafhankelijke, geconsolideerde service mogelijk maakt. Atos Origin implementeerde SAP Business Communications Management in slechts vijf weken in zijn zes service centers. De medewerkers van Atos Origin e-mails en spraakcontacten direct af konden handelen binnen deze wereldwijde helpdeskservice.

Atos Origin kreeg te maken met diverse uitdagingen bij het beheer van een wereldwijde helpdeskservice, zoals verschillende lokale infrastructuren en complexe eigen technologieën. Om de kosten en problemen van traditionele communicatieoplossingen te beperken richtte Atos Origin zich op SAP Business Communications Management vanwege de complete, volledig op IP gebaseerde, multichannel bedrijfscommunicatie oplossing die deze software biedt. De software is centraal opgesteld en harmoniseert de services en locaties van de contactcenters van Atos Origin overal ter wereld. Atos Origin kan nu de gestroomlijnde helpdeskdiensten flexibeler en voordeliger aanbieden aan zijn internationale blue chip klanten. Daarmee verbetert de algemene tevredenheid over zijn zes servicecentra in Frankrijk, Nederland, Polen, Spanje, Brazilië en Maleisië.

“We hadden een uniform en schaalbaar systeem nodig waarmee wij konden zorgen voor non-stop wereldwijde servicedesk ondersteuning en hoogstaande klantenservice” zegt Mick Hassall, vice president, Global Managed Operations, Atos Origin. “Alleen SAP Business Communications Management kon een locatieonafhankelijke, multichannel-oplossing bieden met een zeer korte implementatietijd. Met deze software konden wij ons netwerk van wereldwijde leveringscentra harmoniseren met een consistente infrastructuur, processen en middelen.”

“SAP Business Communications Management software en de SAP CRM oplossing brengen communicatietechnologieën en bedrijfssystemen bij elkaar. Wij helpen organisaties als Atos Origin om bedrijfsprocessen te creëren die, gebruikmakend van organisatorische kennis, de total cost of ownership verlagen en de activiteiten op het gebied van marketing, verkoop en service verbeteren,” aldus Richard Posthuma, Director Services Industries van SAP Nederland. “Atos Origin maakt gebruik van de ervaring van SAP Business Communications Management om zijn klanten te laten profiteren van de voordelen van SAP-oplossingen”.

Atos Origin

Atos Origin, een internationale leverancier van IT-diensten, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations. Het bedrijf realiseert een jaarwinst van 5,8 miljard euro en heeft 50.000 mensen in dienst in 40 landen. Atos Origin is de wereldwijde IT-partner voor de Olympische Spelen en heeft een internationale klantenkring, bestaande uit gerenommeerde bedrijven in alle sectoren. Atos Origin staat genoteerd aan de Paris Eurolist Market en wordt verhandeld onder de namen Atos Origin, Atos Worldline en Atos Consulting.

Atos Origin heeft meer dan 20 jaar ervaring met SAP-toepassingen en is een SAP global services partner, een SAP global hosting partner en lid van het Enterprise Services Community-programma. Atos Origin heeft meer dan 5.000 consultants die wereldwijd ondersteuningsservices bieden bij SAP-oplossingen en beheert datacenters in alle geografische regio’s.