>

AMSTEL LEASE EERSTE NEDERLANDSE GEBRUIKER SAP LEASING

SAP software specifiek voor de leasemarkt live

’s Hertogenbosch/UtrechtAmstel Lease maakt bekend live te zijn gegaan met de SAP Leasing oplossing. De software maakt het mogelijk voor de leasemaatschappij om de bedrijfsprocessen in alle fases van de lease lifecycle te stroomlijnen. Amstel Lease maakt als eerste leasebedrijf in Nederland gebruik van SAP’s leasing product.

SAP Leasing geeft Amstel Lease de mogelijkheid om:

  • klanten sneller, eenduidiger en sneller van dienst te zijn
  • offertes om te zetten naar contracten met één druk op de knop
  • de volledige life-cycle van contracten te beheren
  • flexibele betalingsafspraken te maken

Amstel Lease maakte in november 2006 de keuze om samen met IBM de oplossing van SAP te implementeren en begin april ging het bedrijf officieel over op gebruik van de oplossing op alle afdelingen. Maurice Koot, CFO en verantwoordelijk voor de IT-portefeuille bij Amstel Lease: “We zijn zeer blij met de snelle en soepele introductie van SAP, inclusief het Leasing pakket. Er is veel werk verzet en we zijn trots op het resultaat. De oplossing maakt het mogelijk om efficiënter en klantgerichter te werk te gaan. We waren al aan het werk met een aantal onderdelen van SAP Leasing, maar nu het implementatieproject helemaal afgerond is kijken we ernaar uit om de vruchten van deze ERP-oplossing te plukken.”

Angelique de Vries, Managing Director bij SAP Nederland: “Amstel Lease is het eerste bedrijf in Nederland dat gebruikmaakt van onze oplossing voor de leasemarkt. Zij maakten al gebruik van de voordelen van CRM Leasing, maar zijn nu in staat complexere leasecontracten en -processen te verwerken. Een mooi resultaat.”

Over SAP Leasing module

De SAP leasing toepassing helpt leaseorganisaties zich voor te bereiden op hun zakelijke uitdagingen en het genereren van winst. De oplossing stroomlijnt bedrijfsprocessen in alle fases van de lease-lifecycle en levert betrouwbare informatie voor het maken van beslissingen. De oplossing helpt gebruikers bij het identificeren van financieringsmogelijkheden voor leasecontracten of leningen, het maken van mid-lease veranderingen en het afhandelen van einde-lease opties en remarketing.

Over Amstel Lease

Amstel Lease is sinds 1968 één van de grootste leasemaatschappijen van Nederland. Het bedrijf is specialist in Equipment Lease en financiert duurzame bedrijfsmiddelen door middel van op maat gemaakte leaseconstructies. Er werken 140 medewerkers en de omzet in 2007 bedroeg 1,2 miljard euro. Amstel Lease Maatschappij N.V. is een zelfstandige en onafhankelijke dochteronderneming van ABN AMRO. Voor meer informatie: www.amstellease.nl.