>

Opinity Group implementeert SAP Business One

Hendrik Ido AmbachtOpinity Group, bestaande uit de afzonderlijke bedrijven Opinity, Opinity Products en StoreData, heeft SAP Business One gekozen als groepsbreed ERP platform. De leveranciersgroep van een breed scala aan ICT diensten en producten heeft de afgelopen maanden met hulp van implementatiespecialist KOOMBA het geïntegreerde systeem geïnstalleerd. SAP Business One voorziet Opinity Group in basisfuncties als inkoop, logistiek, verkoop, CRM, service en financiële administratie en is gekoppeld aan webshops en customer portals.

Door de implementatie gefaseerd per bedrijf van de groep uit te voeren, wordt het mogelijk de daarin opgedane kennis en ervaring direct weer toe te passen bij elke volgende uitrol. Dankzij een grondige voorbereiding en de begeleiding door partner KOOMBA is de eerste fase snel en probleemloos afgerond en heeft StoreData het platform in juli in gebruik genomen. Opinity Products zal op korte termijn live gaan met de oplossing en de overige Opinity bedrijven zullen nog dit jaar volledig gebruik kunnen maken van SAP Business One.

“Tijdens het selectieproces is gebleken dat SAP Business One voor onze bedrijfsvoering de beste balans biedt tussen functionele integratie, flexibiliteit, schaalbaarheid en prijsstelling. Dit, gecombineerd met een alerte en flexibele dienstverlening van SAP partner KOOMBA, heeft ons doen besluiten om voor SAP Business One te kiezen,” aldus René Philippe Haverbeke, directeur van Opinity Products.

Robert Mels, directeur en oprichter van StoreData: “De functionaliteiten van SAP Business One sluiten naadloos aan op onze wensen en geven ons de gelegenheid om de dienstverlening naar onze klanten direct naar een hoog niveau te tillen. Een korte implementatietijd, de integratie van al onze bedrijfsprocessen en de ruime groeimogelijkheden van SAP Business One waren doorslaggevend”.

Over SAP Business One

SAP Business One is een betaalbare, gebruiksvriendelijke toepassing voor bedrijfsbeheer, speciaal ontwikkeld voor kleine en middelgrote ondernemingen. Met SAP Business One kunnen managers, medewerkers, klanten en partners samenwerken aan de groei van de onderneming. Het geïntegreerde systeem biedt een breed scala aan algemene, zakelijke functies, waaronder boekhouding, logistiek, productie, relatiebeheer en managementrapportages. SAP Business One is een gebruiksvriendelijk pakket, eenvoudig te installeren en snel operationeel.

Over Opinity Group

Opinity Group faciliteert haar dochterondernemingen in de ontwikkeling, marketing en strategie en vormt de verbindende factor tussen gespecialiseerde werkmaatschappijen die actief zijn op gebied van ICT dienstverlening. Opinity Group staat voor openheid, een duidelijke mening, heldere keuzes en is de ondernemer naast de ondernemer die haar relaties helpt om focus te blijven houden op de kernactiviteiten.

Over StoreData

StoreData is geïntegreerd kennispartner op het gebied van server & storage infrastructuren en begeleidt haar relaties bij de vertaling van business demands naar functionele eigenschappen en adviseert op het gebied van toe te passen technologieën en producten. Vanuit een breed en merkonafhankelijk perspectief, gecombineerd met een jarenlange ervaring, adviseert, levert, implementeert en ondersteunt StoreData totaaloplossingen waarbij eenvoud, toekomstvastheid en een zo optimaal mogelijke beschikbaarheid tegen de meest gunstige investeringen gewaarborgd zijn.

Over Opinity Products

Opinity Products is leverancier van ICT hard- en software voor zowel kleine, middelgrote als grote ondernemingen. Opinity Products gelooft in de kracht van eenvoudige en éénduidige keuzes en biedt daarom een doordacht assortiment dat gericht is op kwaliteit en specifieke functionaliteiten. Een geoptimaliseerde inkoopstrategie en een uiterst efficiënte organisatie stellen Opinity Products in staat om een bijzonder concurrerende prijsstelling te hanteren en daarmee structureel bij te dragen aan het rendement van haar klanten.

Over KOOMBA

KOOMBA (www.koomba.nl) met vestigingen in Rotterdam en Oud-Beijerland concentreert zich volledig op SAP Business One. Met gecertificeerde specialisten richten zij zich op de verkoop, levering, implementatie en advisering van SAP Business One, inclusief projectmanagement. KOOMBA verzorgt de automatisering voor groothandelsbedrijven, productiebedrijven, internationale handelsmaatschappijen, serviceorganisaties, projectgestuurde organisaties en ICT-dienstverleners. KOOMBA is een vooraanstaand partner van SAP op het gebied van Webtools, de integraal met SAP Business One functionerende eCommerce en eCRM oplossing van SAP.