>

SAP CERTIFICEERT HAI*QPM

Softwarepakket voor real-time productie- en kwaliteitsinformatie op SAP NetWeaver platform

ZwijndrechtHAI, een toonaangevende leverancier van software voor Enterprise Manufacturing Intelligence (EMI), heeft een uniek standaard softwarepakket ontwikkeld op basis van SAP NetWeaver (het open applicatie- en integratieplatform van SAP) gebruikmakend van enterprise Service Oriented Architecture (eSOA). Deze HAI*QPM software is nu door SAP gecertificeerd en voorzien van het ‘Powered by SAP NetWeaver’-certificaat. De certificering biedt ook een naadloze integratie met de SAP NetWeaver Enterprise Portal.

“HAI*QPM neemt in het aanbod van applicaties op het SAP NetWeaver platform een bijzondere plaats in”, aldus Robbert Haakmeester, Product Manager NetWeaver bij SAP Nederland. “Veel softwaretoepassingen worden geïntegreerd middels het SAP NetWeaver platform, maar HAI*QPM is vanaf de basis op dit platform ontwikkeld. Daarnaast is het een interessante aanvulling op de SAP bedrijfssoftware voor productiebedrijven, en biedt het een doorgroeipad naar SAP xMII.”

Door middel van webservices wordt data uit zowel het productieproces als uit meetinstrumenten in het lab automatisch verzameld in HAI*QPM en aangevuld met handmatig ingevoerde registraties. Deze data wordt real-time gevisualiseerd en biedt out-of-the-box analysefuncties en uitgebreide rapportagemogelijkheden.

Bij Yakult Europe BV bijvoorbeeld, de bekende Japanse producent van de gezondheidsdrankjes Yakult, Yakult light en Bifiene, wordt HAI*QPM succesvol toegepast voor een nauwgezette vastlegging van alle controles in het productieproces. Een zeer gedetailleerde en complexe rapportage voor het hoofdkantoor in Japan wordt automatisch vanuit HAI*QPM gegenereerd, een rapportage die vroeger drie mandagen per maand kostte. Yakult logt via internet in bij het datacentrum van Uphantis waar de volledige hosting van HAI*QPM is ondergebracht.

Peter de Haer, CEO van HAI: “De officiële certificering van HAI*QPM verstevigt onze positie als toonaangevende aanbieder van EMI software voor bedrijven die gebruik maken van de SAP ERP-software. Voor hen is het van belang dat de software die in de productie wordt toegepast naadloos geïntegreerd kan worden met de administratieve omgeving (de zogenaamde verticale integratie). HAI biedt hiervoor een groeipad waarbij vanuit een beperkte zelfstandig functionerende applicatie doorgegroeid kan worden naar een volledige roll-out over de gehele fabrieksvloer en het laboratorium met integratiefaciliteiten naar de SAP ERP-omgeving.”

Over HAI

HAI is een succesvolle leverancier van EMI software die de top van de industrie tot haar klantenkring mag rekenen. Deze World Class Manufacturers maken gebruik van de HAI*Software voor het verzamelen van hun data vanuit het productieproces en de kwaliteitscontroles en realiseren hiermee real-time transparantie op de werkvloer, vereenvoudigde tracking- en tracing, kostenbesparingen en een verhoging van het rendement op grondstoffen. Voor meer informatie: www.hai.nl.