>

SAP NEDERLAND STELT SONJA BRAKENSIEK AAN ALS NIEUWE CFO

’s-HertogenboschSonja Brakensiek (37) is op 1 juli 2008 aangetreden als Chief Financial Officer (CFO) van SAP Nederland.

De Duitse Brakensiek komt over van het SAP hoofdkantoor in Walldorf, waar zij in augustus 2000 begon op de afdeling Corporate Financial Reporting, Accounting Research and Techniques. Van 2004 tot 2007 was zij Head of the Corporate revenue recognition team, waarna ze vanaf 2007 verantwoordelijk was als Head of Business Support, Global Banking Lines of Business.

Sonja Brakensiek volgt Peter Veenstra op, die per 1 februari de overstap maakte naar SAP Middle East & North Africa (MENA) in Dubai, waar hij ook de rol van CFO vervult. Na de acquisitie van de distributeur SAP Arabia is het de bedoeling dat SAP dit gebied versneld ontwikkelt en uitbouwt. Voor Brakensiek dus ook een nieuwe verantwoordelijkheid in een ander land: “In de afgelopen jaren heb ik op diverse afdelingen kennis en ervaring opgedaan binnen SAP. Ik kijk ernaar uit om nu nieuwe ontwikkelingen te initiëren en mee te maken in een andere zeer succesvolle markt.”

De aanstelling van Brakensiek valt samen met een andere wijziging in het management team van SAP Nederland, waarbij op dezelfde datum Angelique de Vries is aangesteld als Managing Director. De Vries kijkt uit naar de samenwerking: “Met haar ervaring kan Sonja een belangrijke bijdrage leveren aan de continuering en verdere uitbouw van het succes van SAP Nederland. Ik verheug me erop om samen met haar in het management team deze succesvolle lijn door te zetten.”