>

WIJZIGINGEN DIRECTIE SAP NEDERLAND

Angelique de Vries-Schipperijn nieuwe Managing Director SAP Nederland; Marinus ter Laak benoemd tot Senior Vice President EMEA North; Marcel Groenenboom nieuwe Director Sales Large Enterprises SAP Nederland

’s-HertogenboschHet managementteam van SAP Nederland heeft met ingang van 1 juli enkele wijzigingen ondergaan. Angelique de Vries-Schipperijn (40), momenteel Director Sales Large Enterprises bij SAP Nederland, is benoemd tot Managing Director van SAP Nederland. De Vries-Schipperijn volgt hiermee Marinus ter Laak (46) op die sinds 2006 deze rol bekleedde. Ter Laak bekleedt per 1 juli de functie van Senior Vice President van EMEA North, waar de Scandinavische landen deel van uitmaken maar ook Nederland, Belux, Oostenrijk en Zwitserland.

Angelique de Vries-Schipperijn werkt sinds 1995 bij SAP Nederland en vervulde in die periode verschillende functies binnen de salesafdeling. Sinds juni 2006 is zij Director Sales Large Enterprises. De jaren daarvoor was zij werkzaam in de rol van Sector Director voor onder meer Financial Services. Marcel Groenenboom (41) neemt de rol van Sales Director Large Enterprises op zich. Groenenboom was al werkzaam binnen SAP als Sector Director Trade & Manufacturing Industries.

Marinus ter Laak is sinds 2003 werkzaam bij SAP. Eerst als Director Sales en sinds april 2006 als Managing Director SAP Nederland. Ter Laak verdiende met functies bij Silicon Graphics, Sequent Computers en NCR Nederland NV zijn sporen in nationale en internationale managementposities op het gebied van marketing en sales in de IT.

De aankondiging van de wijziging is onderdeel van een wereldwijde reeks van veranderingen die SAP per 1 juli doorvoert in het bedrijf. SAP stelde José Duarte aan als President en CEO van de activiteiten van SAP EMEA en Rodolpho Cardenuto wordt president en CEO van SAP Latin America. Zij volgen Erwin Gunst, voorheen president van SAP EMEA, en Bill McDermott, voormalig president en CEO van SAP Americas & Asia Pacific Japan, op, die beiden lid zullen worden van de Executive Board van SAP AG.