>

mYuice introduceert specifiek softwarepakket voor de installatiebranche gebaseerd op SAP Business One

‘s HertogenboschSAP dienstverlener mYuice introduceert een nieuwe softwarepakket voor de installatiebranche. Installatie One is een combinatie van geïntegreerd pakket SAP Business One en een aantal branchespecifieke modules die door mYuice en partners zijn ontworpen om installatiespecialisten volledig te ondersteunen.

Aan het standaard SAP Business One pakket zijn een aantal speciaal ontworpen oplossingen toegevoegd:

  • Bedrijfsplanning is een uitbreiding op de standaard planningsoplossing. Deze oplossing maakt gebruik van uit te voeren of in uitvoer zijnde projectgegevens om de capaciteitsbehoefte voor aankomende periodes in kaart te brengen. Hiermee krijgt de gebruiker naast de opdrachtplanning ook inzicht in toekomstige benodigde inzet.
  • Stuklijsten (recepten) zijn verzamellijsten waarin uren, precieze werkzaamheden (normen en bewerkingen) en materiaallijsten samengevoegd worden. Dit zorgt voor een versnelde calculatie en in combinatie met actuele artikelgegevens geeft dit een volledig inzicht in kosten en tijd van een specifiek projectonderdeel.
  • Actuele artikelgegevens worden verkregen door een real-time connectie met de online database van Bestands Beheer Artikelen (2BA). Met deze functionaliteit is het mogelijk om volledig up to date artikelgegevens en prijzen van materiaal te kunnen gebruiken bij het opstellen van offertes en het berekenen van kosten voor projecten.

In Installatie One is het “houd het simpel” principe doorgevoerd. Dit betekent dat gegevens slechts eenmalig ingevoerd hoeven te worden, waarna de software de data voor het gewenste onderdeel kan oproepen. Dit maakt het mogelijk om het gehele proces van o.a. inkoop, verkoop, tot oplevering op ieder moment in te zien. Daarnaast geeft SAP Business One de gebruiker de mogelijkheid om zonder maatwerk het systeem op bepaalde niveaus uit te breiden of aan te passen, waarmee de applicatie aan bedrijfsspecifieke werkwijzen ondersteuning biedt.

Installatie One is gericht op installatiebedrijven vanaf 3 werknemers. Deze standaard oplossing geeft ook invulling aan projectbeheer, opdrachtplanning, administratie, logistiek, service, stek (cilinderbeheer) en “standaard normen”, en artikelclassificaties (materiaal). Deze onderdelen zorgen ervoor dat CV-monteurs, elektrotechnici, installatietechnici en telecom- en beveiligingsspecialisten volledig ondersteuning hebben door SAP Business One. mYuice werkt in de installatiebranche onder andere met bedrijven als Telepage, Inductor Liften en Bever Innovations.

Over SAP Business One

SAP Business One is een betaalbare, gebruiksvriendelijke toepassing voor bedrijfsbeheer, speciaal ontwikkeld voor kleine en middelgrote ondernemingen. Met SAP Business One kunnen managers, medewerkers, klanten en partners samenwerken aan de groei van de onderneming. Het geïntegreerde systeem biedt een breed scala aan algemene, zakelijke functies, waaronder boekhouding, logistiek, productie, relatiebeheer en managementrapportages. SAP Business One is een gebruiksvriendelijk pakket, eenvoudig te installeren en snel operationeel. Meer informatie op www.sap.nl/businessone.

Over mYuice

mYuice B.V. is een dochteronderneming van het beursgenoteerde Ctac N.V. en richt haar bedrijfsactiviteiten op de verkoop, implementatie en ondersteuning van op SAP software gerelateerde oplossingen voor specifieke segmenten in de Nederlandse middenmarkt (MKB). Als leverancier van SAP software onderhoudt mYuice een intensieve relatie met SAP Nederland. Deze samenwerking heeft geleid tot de toewijzing door SAP Nederland als erkend implementatiepartner. mYuice is gevestigd in ’s-Hertogenbosch en heeft 31 medewerkers. Meer informatie is te vinden op www.myuice.nl.