>

SAP EN CAPGEMINI LANCEREN PLATFORM VOOR PUBLIEKE VEILIGHEID

Industry Value Network maakt het mogelijk om adequater te kunnen handelen bij calamiteiten

’s Hertogenbosch/UtrechtSAP en Capgemini hebben samen met een aantal partners een wereldwijd platform gelanceerd voor publieke veiligheid. Op momenten dat publieke veiligheid gevaar loopt, zoals in het geval van een natuurramp of aanslag, dienen publieke organisaties onder grote druk snel en zo goed mogelijk samen te werken. Ter ondersteuning hiervan, heeft SAP samen met een aantal partners het Industry Value Network (IVN) voor publieke veiligheid ontworpen. Dit platform, dat bestaat uit 15 bestaande netwerken uit verschillende industrieën, brengt klanten, partners en SAP met elkaar in contact.

Het IVN is voor Nederland als klein land van groot belang. Het netwerk van publieke en overheidsorganisaties dat moet samenwerken op momenten dat de publieke veiligheid in gevaar komt, is in ons land namelijk behoorlijk verspreid. Er zijn bijvoorbeeld alleen al 26 politiekorpsen in Nederland. Een ander voorbeeld is dat de steden in ons land zelf verantwoordelijk zijn voor de manier van omgaan met de publieke veiligheid. Het IVN platform biedt de verschillende partijen de mogelijkheid om virtueel met elkaar om de tafel zitten.

De IVN deelnemers werken samen om industriebrede vraagstukken op te lossen op verschillende gebieden, waaronder:

 • investigative case management
 • intelligence-led policing
 • identity management
 • emergency management
 • operational resource management

“Het IVN voor publieke veiligheid is een unieke mogelijkheid om met een aantal hoogwaardige partners te werken aan oplossingen voor organisaties die zich met publieke veiligheid bezighouden, “ zegt Ab Frohwein, Director Public Services bij SAP Nederland. “Daarnaast faciliteren we de verschillende partijen niet alleen, maar gebruiken we onze eigen expertise om end-to-end business processen te helpen creëren die gebruik kunnen maken van een gemeenschappelijk platform.”

“Capgemini levert al jaren oplossingen voor publieke veiligheidsorganisaties,” zegt Jaap Roos, vice president Public Security bij Capgemini. “Voor onze klanten zijn end-to-end oplossingen op een solide platform voor zakelijke processen van groot belang voor hun vaak dringende zakelijke behoeften in de publieke veiligheid. We zijn trots om een actieve deelnemer te zijn in de IVN voor public security. We werken hier zij aan zij met SAP, onze klanten en onafhankelijke software aanbieders om samen vernieuwende industriële oplossingen te leveren voor publieke veiligheid, op een open platform voor onze klanten.”

Het nieuwe public security netwerk maakt internationale samenwerking mogelijk tussen onafhankelijke softwareaanbieders (independent software vendors) zoals:

 • Human Inference (vaststellen en controleren van namen)
 • Adobe (interactieve formulieren en interactie tussen partijen met beeld en geluid)
 • ESRI (geografische vormgeving en afbeeldingtechnologie)
 • Cognitec (facial recognition programmatuur)
 • Daon (identiteitszekerheid software en services)
 • Genesys (contactcenter oplossingen)
 • Idematrix (biometrische identiteit management oplossingen)
 • Ontos (semantische technologieën en oplossingen – relaties tussen objecten)
 • Open Text (bedrijf contentmanagement
 • oplossingen – structuren in tekst)

 • Cisco (IP netwerken)
 • Itelligence (samenwerking voor EK 2008)

Industry Value Networks in actie

SAP is een pionier als het gaat om het doeltreffend combineren en samenbrengen van verschillende gemeenschappen om oplossingen te vinden voor branchespecifieke zakelijke uitdagingen. SAP introduceerde de eerste Industry Value Network voor banken in 2005 en lanceerde in mei 2006 de IVN voor de publieke sector. Inmiddels zijn er 16 netwerken, waaronder die voor ruimtevaarttechnologie en defensie, automobielindustrie, banken, chemicaliën, consumenten producten, bebossing en papier, high tech, verzekeringen, industriële machinerie en onderdelen, mijnbouw, olie en gas, publieke sector, publieke veiligheid, retail, reis- en logistieke services, en openbare voorzieningen.

Over SAP for Public Sector

De oplossingen van SAP voor de publieke sector helpen overheidsorganisaties bij het maximaliseren van hun toegevoegde waarde aan de maatschappij. Gebruik makend van het business processen platform van SAP, optimaliseren deze oplossingen onder meer de administratieve processen en verbeteren ze de reactiesnelheid voor de publieke services. Met SAP’s ervaring en marktleiderschap in de publieke sector, gecombineerd met de Public ROI methodologie van SAP, kunnen overheidsorganisaties de financiële, sociale en politieke dimensies van hun toegevoegde waarde aan de maatschappij bereiken en meten. SAP heeft in de publieke sector meer dan 1.500 klanten in 70 landen. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl/publicsector.

Over Capgemini

Capgemini levert aantoonbaar toegevoegde waarde aan de prestaties en veranderingsprocessen van zijn klanten in een groot aantal branches. Dit gebeurt met een compleet en innovatief aanbod van consulting-, technology- en outsourcingdiensten, die vrijheid creëren in het ondernemerschap van de klanten. Daarbij werkt Capgemini op een onderscheidende manier – the Collaborative Business Experience – samen met zijn klanten aan het behalen van snellere en betere resultaten. Bovendien wordt gebruikgemaakt van het eigen wereldwijde leveringsmodel Rightshore®, met als doel de juiste resources op de juiste locatie tegen concurrerende prijzen te kunnen leveren.
Capgemini heeft vestigingen in 36 landen en heeft wereldwijd meer dan 86.000 medewerkers in dienst. De organisatie realiseerde in 2007 een omzet van 8,7 miljard euro. Meer informatie is beschikbaar op www.nl.capgemini.com.