>

SAP KOMT MET OPLOSSING VOOR ENERGIEMANAGEMENT

Verbeterde functionaliteit geeft productiebedrijven mogelijkheid om energiemanagement effectiever te reguleren

’s HertogenboschSAP heeft een nieuwe oplossing geïntroduceerd die voorziet in het effectiever meten, rapporteren en consumeren van energie. Met SAP Energy Management kunnen ondernemingen informatie over energieverbruik in alle bedrijfslagen verzamelen, gebieden identificeren waar energiereductie mogelijk is, en de energieresultaten over de gehele onderneming zichtbaar maken.

Stijgende energiekosten en de wens om negatieve effecten op het milieu te reduceren hebben ertoe geleid dat bedrijven steeds meer zoeken naar mogelijkheden om de gegevens over energieconsumptie op een effectievere manier te verzamelen en te rapporteren. Inspelend op deze vraag is de Industry Value Network voor chemicaliën gaan werken aan uitbreiding van de energiemanagement mogelijkheden van de SAP Environmental Compliance applicatie.

SAP Energy Management is ontstaan uit de combinatie van SAP Manufacturing Integration and Intelligence (SAP MII) en de voormalige emissie management oplossing SAP Environmental Compliance. De oplossing is niet alleen geschikt voor chemiebedrijven, maar ook gemakkelijk inzetbaar in andere industrieën.

“De toename in energiekosten van de afgelopen jaren heeft onze klanten doen bewegen om elektriciteit, gas en andere brandstoffen te zien als onderdeel van de productiekosten” zegt Angelique de Vries, Managing Director van SAP Nederland. “Het gebruik van energie- en emissiemanagement oplossingen, geeft ondernemingen de mogelijkheid om energiegebruik te monitoren en te reduceren, waarmee ze de bedrijfskosten kunnen drukken en een bijdrage kunnen leveren aan een beter milieu”.

SAP going Green

Als pionier op het gebied van duurzaam ondernemen en IT-leider in de Dow Jones Sustainability Index, is SAP toegewijd aan het helpen van organisaties bij het adopteren en toepassen van duurzaam ondernemen. SAP biedt een suite van softwareoplossingen waarmee bedrijven hun zakelijke processen kunnen optimaliseren en transformeren. Met SAP Environmental Compliance (EG) en SAP oplossingen voor GRC levert SAP oplossingen die bedrijven ondersteunen bij het beheer van de naleving van de milieuwetgeving, het verminderen van emissies, het leveren van rapportage, en het transparant maken van de supply chain. SAP is – naast de benoeming in de Dow Jones Sustainability Index – opgenomen in FTSE4Good, Oekom Global Challenges 50 en de G-100 van meest duurzame bedrijven. Op dit moment maken 17 van de 30 bedrijven die door BusinessWeek zijn benoemd tot leiders op het gebied van duurzaamheid gebruik van SAP-software.