>

LEEUWENBORGH OPLEIDINGEN KIEST VOOR OPTIMALE ONDERWIJSLOGISTIEK

Logica en 2B Interactive implementeren SAP Student Lifecycle Management om voortgang van leerlingen inzichtelijk te maken

MaastrichtLeeuwenborgh Opleidingen, een ROC-onderwijsinstelling in Limburg met ongeveer 10.000 leerlingen, heeft middels een Europese aanbestedingsprocedure gekozen voor het leerlingvolgsysteem Edictis.

Edictis is een template (implementatiemodel) op basis van SAP Student Lifecycle Management. Het is ontwikkeld door 2B Interactive en wordt geïmplementeerd door Logica. Met deze oplossing kunnen docenten en begeleiders online de studievoortgang, studieresultaten en aanwezigheid van leerlingen vastleggen en raadplegen. Leerlingen kunnen zich met het nieuwe systeem aanmelden voor de school en op ieder gewenst moment, via een eigen inlogaccount, hun persoonlijke informatie raadplegen en wijzigen.

Leeuwenborgh Opleidingen stelt de leerling en dus het proces dat deze leerling doorloopt centraal. Volgens Wiel Schwanen, projectleider SAP/Edictis van Leeuwenborgh Opleidingen, komt deze filosofie ook terug bij het door 2B Interactive ontwikkelde Edictis en sluiten de gehanteerde processchema’s bijna naadloos op elkaar aan. Leerlingen, maar ook medewerkers, adequaat en onafhankelijk van tijd en plaats van de vereiste informatie voorzien, b.v. op het gebied van begeleiding, past hierbinnen. Volgens Schwanen is een aantal belangrijke factoren om het project te doen slagen aanwezig: de inzet en betrokkenheid van de eigen medewerkers, de kennis en ervaring van Logica binnen het onderwijs en op het gebied van implementaties en de template Edictis en ondersteuning op het gebied van SAP door 2B Interactive.

Door te kiezen voor Edictis en SAP brengt de organisatie de vier grote pijlers ten behoeve van het onderwijs, te weten de deelnemer, de medewerker, de onderwijsprogrammering en de middelen/faciliteiten, in één applicatie onder. Ludo Cuijpers, directeur Dienst ICT bij Leeuwenborgh Opleidingen merkt dan ook op: “Binnen ROC’s en dus ook binnen Leeuwenborgh is het nog vaak zo dat verschillende informatiesystemen naast elkaar functioneren, zonder een directe of indirecte koppeling. Een keuze dient gemaakt te worden tussen het koppelen van de verschillende subsystemen (deelnemervolgsysteem, HRM, financiën, relatiebeheer) of het onderbrengen in één totaal systeem, een ERP-applicatie. Leeuwenborgh Opleidingen heeft daarbij voor dat laatste gekozen. ERP-applicaties bieden wat betreft de onderwijslogistiek al veel standaardfunctionaliteit die niet meer van scratch af aan opnieuw ontwikkeld moet worden.”

Door de servicegeoriënteerde opbouw van SAP blijft het mogelijk andere applicaties te koppelen (waaronder de planning- of roosterpakketten en het portfoliosysteem). Daarnaast ondersteunt het de school bij het implementeren van Competentie Gericht Onderwijs, één van de belangrijkste ontwikkelingen binnen het Nederlandse MBO. Leeuwenborgh Opleidingen gaat de komende jaren ook gebruikmaken van de HRM/HCM-, CRM-, en financiële oplossingen van SAP. Door de keuze voor één geïntegreerd systeem kan zij fors besparen op ontwikkel- en onderhoudskosten van b.v. de koppelingen.

Over Leeuwenborgh Opleidingen

Leeuwenborgh Opleidingen is één van de grootste onderwijsinstituten in Limburg, met circa 10.000 studenten en cursisten en ruim 900 personeelsleden. Vanuit verschillende locaties in de regio’s Sittard/Geleen en Maastricht en vanaf Maastricht-Aachen-Airport verzorgt Leeuwenborgh Opleidingen het reguliere beroepsonderwijs en educatie voor Westelijk Zuid-Limburg. Ook worden opleidingen en cursussen voor bedrijven, niet commerciële organisaties en overheden verzorgd. Voor meer informatie: www.leeuwenborgh.nl.

Over Logica

Logica is een toonaangevend bedrijf op het gebied van ICT-diensten en zakelijke dienstverlening. Wereldwijd telt deze organisatie 39.000 medewerkers, verspreid over 36 landen. Logica levert diensten op het gebied van business consultancy, systeemintegratie en IT- en business process outsourcing. In nauwe samenwerking met zijn klanten streeft Logica ernaar het beste in hun organisatie naar boven te brengen. Logica maakt veranderingen mogelijk die leiden tot verbeterde efficiency, versnelde groei en risicobeheersing. Door diepgaande branchekennis, technische kwaliteiten en expertise op het gebied van wereldwijde levering van diensten, helpt Logica zijn klanten leiderschapsposities in te nemen. Logica is genoteerd aan de beurzen van Londen en Amsterdam (LSE: LOG; Euronext: LOG). Meer informatie is beschikbaar via www.logica.nl.

Over 2B Interactive

2B Interactive, onderdeel van de 2B Interactive Group, is een enthousiaste en ambitieuze onderneming die focus heeft op oplossingen voor de onderwijsmarkt, waarbij de deelnemer en student centraal staan. 2B Interactive heeft Edictis ontwikkeld. Edictis is een moderne en innovatieve oplossing voor kernregistratie en onderwijslogistiek toegespitst op de Nederlandse onderwijsmarkt.
Als Gold Partner van SAP met de gecertificeerde Business All-in-One oplossing Edictis, Business Objects en het partnership met TSS voor Edictis Mobile is 2B Interactive dé partner voor het onderwijs. Meer informatie is beschikbaar via www.2BInteractive.nl.