>

SAP GLOBAL TRADE SERVICES GECERTIFICEERD VOOR SAGITTA

Toestemming om met douanesoftware te communiceren maakt importeren en exporteren gemakkelijker voor SAP gebruikers

’s HertogenboschDe software van SAP is door de Nederlandse overheid officieel gecertificeerd voor elektronische interactie met haar douane-aangiftesysteem Sagitta. Na de eerdere certificering in 2004 voor doorvoer (NCTS of “Transit”), is per november 2008 SAP Global Trade Services (GTS) ook gecertificeerd voor import- en exportactiviteiten. Dankzij de certificering is het voor gebruikers van deze SAP software toegestaan om elektronisch aangifte te doen bij de Nederlandse douane, waarmee de processen van importeren en exporteren vele malen sneller en eenvoudiger verlopen.

Leo Mommersteeg, product manager bij SAP Nederland: “SAP wil haar klanten helpen bij het realiseren van een efficiënte bedrijfsvoering en tegelijk voldoen aan alle wet- en regelgeving. Deze certificering speelt daarin een belangrijke rol. Klanten die veel internationale handel drijven, kunnen met SAP GTS de elektronische douaneafhandeling en daarmee hun logistieke proces sterk verbeteren.” Door de certificering kunnen SAP GTS gebruikers voorafgaand aan een geplande verzending de producten aangeven bij de douane, waardoor – naast de papierwinkel – wachttijden worden voorkomen doordat eventuele controle op de producten tijdig kan worden georganiseerd.

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als grote internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen deze bedrijven hun bedrijfsvoering te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. Daarnaast kunnen de bedrijven met SAP software hun relaties met klanten en partners overal ter wereld verbeteren. De basis hiervoor is SAP NetWeaver, het open integratie- en applicatieplatform voor op webservices gebaseerde applicaties. SAP heeft meer dan 25 branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot overheids- en financiële instellingen. Op dit moment gebruiken meer dan 76.000 bedrijven verspreid over 120 landen software van SAP. In Nederland maken meer dan 1000 bedrijven in het MKB gebruik van SAP oplossingen. SAP heeft dochterondernemingen in meer dan vijftig landen. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool ‘SAP’. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.

Disclaimer

Copyright