>

SAP STELT NIEUWE SECTOR DIRECTORS AAN

Ted Merk leidt sector Consumer Products, Wholesale & Retail en Marco Alewijnse wordt verantwoordelijk voor de sector Manufacturing

‘s HertogenboschSAP Nederland heeft per 1 november twee nieuwe sector directors aangesteld. Vanuit de eigen organisatie maakt Marco Alewijnse de stap naar sector director Manufacturing en van IBM/Cognos komt Ted Merk over, hij wordt sector director Consumer Products, Wholesale & Retail.

Ted Merk (46) werkte voor zijn komst naar SAP ongeveer acht jaar voor IBM/Cognos in verschillende internationale sales- en managementfuncties. In de meest recente rol als sales manager, was hij verantwoordelijk voor de sales van Cognos aan de commerciële markt in Nederland en accountverantwoordelijke voor een aantal wereldwijde klanten, waaronder TNT, Philips en Unilever. Hij neemt twintig jaar ervaring in de IT en de softwareapplicatiemarkt mee in zijn nieuwe functie: “In mijn rol bij SAP Nederland als Sector Director voor Consumer Products, Wholesale & Retail, geef ik sturing aan een team van account executives en industry consultants. Ik kijk uit naar het werken in een nieuwe omgeving, en zal mijn ervaring inzetten om het team te laten groeien in hechtheid en prestatie.”

Marco Alewijnse (38) werkt sinds begin 2005 bij SAP, hij komt over van de sector Consumer Products. In de rol als Senior Account Executive was Alewijnse verantwoordelijk voor een aantal wereldwijde accounts, waaronder Heineken, Campina en Friesland Foods. Alewijnse: “Ik ben een echt sales-mens met een brede interesse, en voel me sterk verbonden met dynamische high-tech omgevingen.” Hij was van 1996 tot 1999 Accountmanager Major Accounts bij KPN Telecom, waarna hij Obvious Search & Recruitment Services oprichtte. In 2004 maakte hij de overstap naar de softwaremarkt waar hij bij het Nederlandse Tridion de rol vervulde van Senior Accountmanager. In zijn rol als Sector Director Manufacturing wordt Alewijnse verantwoordelijk voor het team dat klanten bedient als DSM, ASML, Akzo Nobel, BAM, en Océ.

SAP STELT NIEUWE SECTOR DIRECTORS AAN

Ted Merk (l) en Marco Alewijnse (r)

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als grote internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen deze bedrijven hun bedrijfsvoering te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. Daarnaast kunnen de bedrijven met SAP software hun relaties met klanten en partners overal ter wereld verbeteren. De basis hiervoor is SAP NetWeaver, het open integratie- en applicatieplatform voor op webservices gebaseerde applicaties. SAP heeft meer dan 25 branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot overheids- en financiële instellingen. Op dit moment gebruiken meer dan 76.000 bedrijven verspreid over 120 landen software van SAP. In Nederland maken meer dan 1000 bedrijven in het MKB gebruik van SAP oplossingen. SAP heeft dochterondernemingen in meer dan vijftig landen. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool ‘SAP’. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.

Disclaimer

Copyright