>

SAP BIEDT OPLOSSING VOOR OPTIMALISEREN VAN PRIJSBELEID OM MARGES TE VERBETEREN

Bewezen oplossing van Vendavo maakt grote bedrijven winstgevender

’s-HertogenboschSAP gaat SAP Price & Margin Management by Vendavo aanbieden op de Nederlandse markt. Deze oplossing van SAP en Vendavo stelt organisaties met een hoge omzet in staat om hun marges te optimaliseren en meer winst te genereren.

Prijsstellingtechnieken zijn essentieel voor de uitvoering van prijsstrategieën. Het huidige economische klimaat dwingt organisaties ertoe steeds snellere, en liefst realtime, prijswijzigingen door te voeren. Prijzen moeten vastgesteld en geoptimaliseerd worden teneinde de bedrijfsdoelstellingen te behalen. Om bedrijven te ondersteunen in deze processen biedt de oplossing SAP Price & Margin Management by Vendavo een allesomvattende applicatie voor prijs- en margemanagement.

De oplossing maakt het mogelijk om een effectiever en efficiënter prijsbeleid te voeren, door:

  • de marges op iedere transactie te verbeteren
  • het verbeteren van de product-klant mix
  • naleving van afgesproken prijzen en voorwaarden te garanderen
  • snel te reageren op veranderingen in de markt
  • het voorkomen van prijsstellingfouten
  • gestructureerde en geautomatiseerde communicatie van prijslijsten naar de interne organisatie en externe partijen

De oplossing is ontwikkeld op basis van het door McKinsey ontwikkelde Price Waterfall-model. Het belangrijkste doel van dit model is inzichtelijk te maken waar margeverlies optreedt. SAP Price & Margin Management by Vendavo maakt het mogelijk om de beste prijs te bepalen voor iedere transactie. Naast deze effectieve margeverbeteringen worden bedrijven ook efficiënter met het doorvoeren van prijzen

“We zijn de samenwerking met Vendavo aangegaan om een product aan ons portfolio toe te voegen waarmee we organisaties met een miljoenenomzet kunnen ondersteunen bij het optimaliseren van hun prijsbeleid. De volledige integratie van onze oplossingen geeft ons de mogelijkheid om een complete oplossing aan te kunnen bieden, waarmee onze klanten structureel hun efficiëntie kunnen verbeteren. Op basis van een business case voor iedere individuele organisatie kunnen we een goede inschatting maken van de te verwachten resultaten,” aldus Emil Bosman, Sales Executive bij SAP Nederland. Op dit moment zijn de gebruikers van de oplossing vooral te vinden in de chemie, olie en gas, high-tech, verpakte consumentenproducten en industriële productie.

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als grote internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen deze bedrijven hun bedrijfsvoering te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. Daarnaast kunnen de bedrijven met SAP software hun relaties met klanten en partners overal ter wereld verbeteren. De basis hiervoor is SAP NetWeaver, het open integratie- en applicatieplatform voor op webservices gebaseerde applicaties. SAP heeft meer dan 25 branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot overheids- en financiële instellingen. Op dit moment gebruiken meer dan 76.000 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. In Nederland maken meer dan 1000 bedrijven in het MKB gebruik van SAP Business All-in-One oplossingen. SAP heeft dochterondernemingen in meer dan vijftig landen. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool ‘SAP’. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl/allesoversap/

Over Vendavo
Vendavo is de toonaangevende leverancier van prijsmanagementsoftware aan wereldwijde procesindustriële en high-tech productiebedrijven en aan distributiemaatschappijen. De klanten van Vendavo verhogen hun netto marges door vele verschillende prijsuitdagingen op te lossen, zoals het beheren van strategische pricing-initiatieven, het vaststellen van catalogusprijzen, het beheren van prijslijsten, het toezicht houden op margeverlies, het onderhandelen over en beheren van contracten, het prijzen van noteringen, het achterhalen van prijsperformance en de volgzaamheid van klanten, en het communiceren van prijzen binnen de organisatie. De oplossingen van Vendavo integreren naadloos met andere bedrijfskritische klantprocessen en applicaties. Meer informatie is te vinden op www.vendavo.com.


Copyright

Disclaimer