>

Extra potentiële omzet met SAP in het MKB tijdens economische storm

Verscheidenheid van samenwerkingsopties biedt meer kansen voor werken met SAP

’s HertogenboschMeer dan 4.500 bedrijven hebben zich aangesloten bij het groeiende ecosysteem van SAP in het MKB. Zij kozen voor één van de drie samenwerkingsprogramma’s: het SAP PartnerEdge program, het SAP Extended Business program en het SAP Referral program. Met deze programma’s kunnen (ICT) dienstverleners hun portfolio uitbreiden en meeropbrengsten genereren, door het aanbieden van toonaangevende zakelijke IT oplossingen.

 • Meerwaarde tonen met het SAP PartnerEdge program: De meest traditionele manier om met SAP in het MKB samen te werken is door het tekenen van een solutions reseller contract voor het bekroonde SAP PartnerEdge program. Het programma ondersteunt momenteel meer dan 2.500 partners die hun diensten verlenen aan middelgrote en kleine bedrijven. Daarnaast erkent en beloont het partners voor hun expertise en toewijding voor het aanbieden van SAP oplossingen aan hun klanten. Het programma werd in 2005 geïntroduceerd voor de oplossingen SAP Business One en SAP Business All-in-One. Door het grote succes volgde in 2008 een uitbreiding van het programma naar partners in het large enterprise segment.
 • Bouwen van langetermijnrelatie met het SAP Extended Business program: Slechts 6 maanden na de introductie (juni 2008) heeft het programma bijna 300 leden. SAP creëerde het programma om bedrijven – die regelmatig SAP oplossingen aanbevelen, implementeren of ontwikkelen – toegang te geven tot het succesvolle SAP partner netwerk en om ze in direct contact te brengen met SAP zelf. Belangrijke informatie en kennis kan hierdoor eenvoudig gedeeld worden. Tegelijkertijd helpt het programma de SAP PartnerEdge partners bij het opzetten van hun eigen ecosysteem, het uitbreiden van hun business en, als gevolg daarvan, het beheren van de opbrengsten van verkoop of implementatie.
 • Extra opbrengsten met het SAP Referral program: signaleren ICT dienstverleners – zoals hardware resellers – behoeften bij organisaties om bedrijfsprocessen te optimaliseren, dan ontvangen zij voor het doorgeven van dit signaal een vergoeding. En met de keuze voor een SAP oplossing door de betreffende organisatie, ontvangen zij een extra aantrekkelijke financiële vergoeding. Het succes van dit programma is te danken aan het gemak om deze samenwerking te effectueren en de extra service die dienstverleners hiermee bieden richting hun klanten.
 • Aanmelden voor één van de samenwerkingsprogramma’s kan via: www.sap.nl/partnerwithsap
  Op de website van SAP is ook meer informatie over deze programma’s en de verschillende MKB software-oplossingen te vinden.

  Over SAP
  SAP is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als grote internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen deze organisaties hun bedrijfsvoering te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. Daarnaast kunnen de bedrijven met SAP software hun relaties met klanten en partners overal ter wereld verbeteren. De basis hiervoor is SAP NetWeaver, het open integratie- en applicatieplatform voor op webservices gebaseerde applicaties. SAP heeft meer dan 25 branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot overheids- en financiële instellingen. Op dit moment gebruiken ongeveer 82.000 bedrijven verspreid over 120 landen software van SAP. In Nederland maken meer dan 1000 bedrijven in het MKB gebruik van SAP oplossingen. SAP heeft dochterondernemingen in meer dan vijftig landen. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool ‘SAP’. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.


  Copyright

  Copyright