>

SAP EN PINKROCCADE HEALTHCARE GAAN SAMENWERKEN IN DE ZORGMARKT

Zorgorganisaties verhogen innovatiekracht en klantgerichtheid door integrale bedrijfsvoering en realiseren besparingen door snelle implementatie en lage operationele kosten

’s Hertogenbosch en ApeldoornSAP en PinkRoccade Healthcare kondigen vandaag aan samen de zorgmarkt te gaan bedienen. De twee bedrijven ontwikkelen gezamenlijk CareCTRL, een productsuite die het voor Nederlandse gezondheidszorgorganisaties mogelijk maakt hun bedrijfsvoeringautomatisering binnen een half jaar te integreren.

In april 2009 zijn de eerste productlijnen van CareCTRL voor zorgorganisaties beschikbaar:

  • CareCTRL – Financiën & Control
  • CareCTRL – Inkoop & Goederenlogistiek

SAP en PinkRoccade Healthcare hebben de ambitie het aantal CareCTRL productlijnen de komende jaren sterk uit te breiden. Op dit moment worden de eerste stappen gezet voor de ontwikkeling van:

  • CareCTRL – Personeel & Organisatie
  • CareCTRL – Salaris
  • CareCTRL – Service Management
  • CareCTRL – DBC Facturering

De CareCTRL productsuite is speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van de bedrijfsvoering van Nederlandse organisaties in de gezondheidszorg. De productsuite is ontwikkeld op basis van SAP’s ervaringen in andere industrieën, de meer dan 1.300 SAP ERP installaties in de gezondheidszorg en de jarenlange ervaring van PinkRoccade Healthcare bij ruim 700 klanten in de Nederlandse gezondheidszorg. Deze uitgebreide ervaring in de markt maakte het mogelijk om een oplossingenportfolio te ontwikkelen die een kortere implementatieperiode nodig heeft dan conventionele ERP pakketten.

In de CareCTRL productsuite is de bestaande SAP functionaliteit – zoals functie-instellingen, tabellen, autorisaties, workflow, interfaces en rapportages – speciaal voor Nederlandse gezondheidszorgorganisaties ingericht en sterk aangepast en uitgebreid op gebieden als ontbrekende functionaliteit, user interfaces, koppelingen, handleidingen, werkinstructies en testscripts.

Marcel Bouhof, Director Healthcare bij SAP Nederland: “Wij zien de samenwerking met PinkRoccade als een geweldige mogelijkheid om via het aanbieden van een op SAP gebaseerde productsuite deze markt te benaderen. Dankzij onze best practices kunnen we implementatietrajecten bovendien versnellen en efficiënter uitvoeren, waarmee de hoogwaardige oplossingen uit de productsuite snel voordeel voor onze klanten kunnen gaan opleveren.”

Ton Hafkamp, Algemeen Directeur van PinkRoccade Healthcare: “Het is voor zorgorganisaties niet langer voldoende om alleen innovatief of klantgericht te zijn, of de kosten beter te beheersen. Zij moeten het nu allemaal tegelijk doen en met CareCTRL spelen wij in op deze noodzaak tot integrale bedrijfsvoering. Door onze samenwerking met SAP wordt het voor iedere Nederlandse zorgorganisatie mogelijk om te werken met de meest complete en geavanceerde bedrijfssoftware die er in de wereld bestaat.”

Over PinkRoccade Healthcare
PinkRoccade Healthcare is een van de grootste en oudste spelers in de Nederlandse zorgmarkt. Het bedrijf richt zich op Nederlandse institutionele zorgaanbieders zoals: ziekenhuizen, geestelijke gezondheidszorg, verpleeg- en verzorgingstehuizen, gehandicaptenzorg en thuiszorg. PinkRoccade Healthcare biedt een compleet en hoogwaardig assortiment producten en diensten gericht op het leveren van informatiesystemen. De 450 collega’s ontwikkelen, implementeren, onderhouden, beheren, hosten en vernieuwen de informatievoorziening en informatiesystemen bij ruim 700 gezondheidsorganisaties.

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als grote internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen deze bedrijven hun bedrijfsvoering te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. Daarnaast kunnen de bedrijven met SAP software hun relaties met klanten en partners overal ter wereld verbeteren. De basis hiervoor is SAP NetWeaver, het open integratie- en applicatieplatform voor op webservices gebaseerde applicaties. SAP heeft meer dan 25 branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot overheids- en financiële instellingen. Op dit moment gebruiken ongeveer 82.000 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. SAP heeft dochterondernemingen in meer dan vijftig landen. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool ‘SAP’. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.

Disclaimer

Copyright