>

ECI KIEST VOOR SAP

Boekenclub selecteert opnieuw bedrijfsbrede ERP ondersteuning van SAP op basis van goede ervaringen

’s Hertogenbosch, VianenBoekenclub ECI heeft gekozen voor volledige automatisering met behulp van SAP. Hiermee kiest ECI voor een bedrijfsbrede ondersteuning om de nieuwe strategie uit te voeren.

Het Nederlandse Clearwood nam ECI recentelijk over van het Duitse media concern Bertelsmann. Eerder opgedane goede ervaringen hebben ervoor gezorgd dat alternatieven niet zinvol werden geacht. Door deze keuze is de eerste synergie tussen de overgenomen bedrijven van Clearwood een feit. De ICT-afdeling van ECI zal namelijk ook zorgdragen voor beheer en onderhoud van de overige Clearwoodbedrijven Maitre Paul en Intertaste De primaire focus ligt nu op verdere optimalisatie van de SAP ICT-omgeving voor de drie bedrijven van Clearwood.

In ECI’s nieuwe strategie is internet één van de speerpunten. Het online gedeelte van de onderneming heeft in de afgelopen jaren al een aanzienlijke groei gemaakt dankzij de webwinkels ECI.nl en Cosmox.nl. Tot op heden was het alleen mogelijk voor leden om via ECI.nl te kopen. Als onderdeel van deze nieuwe strategie heeft ECI per half april deze winkels ook opengesteld voor niet-leden. Zowel leden als niet-leden kunnen kiezen uit een assortiment van 150.000 boeken. Niet-leden betalen de wettelijke vaste boekenprijs en leden profiteren van kortingen tot 40%. Deze nieuwe – en toekomstige processen worden volledig ondersteund door flexibele en stabiele oplossingen van SAP. ECI heeft voor SAP gekozen vanwege de bewezen stabiele infrastructuur bij andere media bedrijven, de volledigheid van functionaliteit en SAP’s ervaring in de media.

Over ECI
ECI is één van de toonaangevende partijen op het gebied van de verkoop van boeken, muziek, film en games in Nederland en Vlaanderen via eigen winkels, websites en catalogi. Webwinkel Cosmox.nl en uitgeverij The House of Books behoren eveneens tot de ECI groep. ECI realiseert een omzet van circa EUR 100 mln met 550 medewerkers. ECI boekte over 2007 een online omzet van 30 miljoen euro. Ten opzichte van 2007 is het aantal online bestellingen bij ECI met 25 procent toegenomen. De webwinkel Cosmox kent ook een grote groei. In 2008 was dat meer dan 50 procent en dit jaar is dat 80 procent.

Over Clearwood
Clearwood is naast ECI eigenaar en manager van twee Nederlandse bedrijven Maitre Paul, marktleider voor diepgevroren gebak in Nederland, en Intertaste, producent van innovatieve, hoogwaardige specerijen, marinades, dressings & sauzen. Clearwood richt zich op bedrijven met toekomstperspectief die verkocht worden omdat de eigenaar ze niet meer als kernactiviteit ziet of geen opvolging heeft.

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen organisaties hun bedrijfsvoering te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP heeft meer dan 25 branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot overheids- en financiële instellingen en met de SAP BusinessObjects portfolio wordt de strategie en executie van bedrijven van alle maten bij elkaar gebracht met open, heterogene applicaties voor informatiemanagement, enterprise performance management, governance, risk & compliance, en business intelligence. Op dit moment gebruiken ongeveer 82.000 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool ‘SAP’. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.


Disclaimer

Copyright