>

SAP NEDERLAND MAAKT DERTIEN NIEUWE EXPERTISE PARTNERSHIPS BEKEND

Introductie nieuwe partnership voor Governance, Risk & Compliance

‘s-HertogenboschSAP Nederland heeft tijdens het jaarlijkse VNSG Congres in Maastricht dertien nieuwe nationale partnerships bekendgemaakt. Tijdens het congres werden verschillende Special Expertise Partners (SEP’s) en Vertical Expertise Partners (VEP’s) benoemd. Daarnaast kondigde SAP een nieuwe Special Expertise Partnership aan voor Governance, Risk & Compliance (GRC). Voor deze partnership nomineert SAP dit jaar zes partners. Volgend jaar worden de partnerships benoemd op basis van de samenwerking met de genomineerden in het komende jaar.

Zoals ieder jaar kent SAP de partnerships toe aan organisaties die zich binnen een bepaalde branche of oplossingenveld duidelijk onderscheiden. De partnerships worden verleend op basis van de kennis in de organisatie en de ervaring met de oplossingen van SAP. Daarnaast wordt ook gekeken naar toekomstige business development mogelijkheden.

De nieuwe Vertical Expertise Partnerships:

 • Ctac: Retail
 • Magma IT Solutions: SAP for Healthcare

De nieuwe Special Expertise Partnerships:

 • Atos Origin: SAP Application Management Provider
 • Capgemini: SAP Application Management Provider
 • fiNext: SAP Enterprise Perfomance Management
 • Ideo: Enterprise Asset Management
 • Magma IT Solutions: SAP for Healthcare, Business Process Outsourcing (BPO)
 • MyBrand: SAP Application Management Provider, SAP Hosting
 • Ordina: SAP Application Management Provider
 • Topforce: SAP NetWeaver
 • Uphantis: SAP Product Lifecycle Management, SAP Treasury

Special Expertise Partnerships voor Governance, Risk & Compliance

Door toenemende eisen vanuit wetgeving en een grotere druk op interne controlemaatregelen neemt de noodzaak om ‘in control’ te zijn bij organisaties sterk toe. SAP nomineert dit jaar een zestal partners voor een Special Expertise Partnership op het gebied van GRC. Zij werken samen met hun klanten om alle facetten van risicomanagement rond hun bedrijfskritische systemen in de greep te houden. Met het GRC-portfolio van SAP BusinessObjects hebben bedrijven een stuk gereedschap in handen dit te realiseren.

De partners die genomineerd zijn voor het SEP GRC:

 • Accenture
 • Atos Origin
 • Capgemini
 • CSI
 • Deloitte
 • Logica

Jeroen van den Eerenbeemt, Director Alliances bij SAP Nederland: “Het is mooi om twee keer binnen één maand onze partners extra aandacht te geven. Vorige week reikten we awards uit aan onze MKB-partners en deze week intensiveren we de samenwerking met een aantal van hen. De GRC partnerships zien we als een belangrijke toevoeging in deze tijd waarin zekerheid erg belangrijk is. In het komende jaar gaan zal dit onderwerp steeds meer aandacht vragen en we kijken ernaar uit om ook in dit deel van de business toegevoegde waarde te leveren aan onze klanten.”

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen organisaties hun bedrijfsvoering te stroomlijnen en aanzienlijke efficiëntieverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP heeft meer dan 25 branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot overheids- en financiële instellingen. Het portfolio van SAP BusinessObjects brengt de strategie en executie van bedrijven van elke omvang bij elkaar met open, heterogene applicaties voor business intelligence, informatiemanagement, enterprise performance management, en governance, risk & compliance. Op dit moment gebruiken ongeveer 82.000 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool ‘SAP’. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.


Disclaimer

Copyright