>

DISHMAN IMPLEMENTEERT SAP IN MINDER DAN DRIE MAANDEN

Producent van vitamines kiest voor ERP Baseline van SAP Business All-in-One

VeenendaalDishman Netherlands heeft in minder dan drie maanden tijd ERP Baseline van SAP Business All-in-One geïmplementeerd.

ERP Baseline is een selectie van de belangrijkste bouwstenen uit SAP Business All-in-One. Afhankelijk van de branche, de organisatie en de specifieke wensen bepaalt de gebruiker de benodigde bouwstenen. Door te kiezen voor een selectie wordt het mogelijk om de kosten en de implementatieperiode te beperken.

De voordelen van ERP Baseline van SAP Business All-in-One zijn:

  • lage aanschaf- en beheerskosten – vermindering van licentie- en installatiekosten dankzij een selectie van SAP Business All-in-One software, die draait op geoptimaliseerde hardware van verschillende partners
  • een snelle implementatie dankzij een duidelijke projectomvang, gebruik van best practices en effectieve functionaliteit
  • veilige investering – gebruikers beginnen met wat nu nodig is en hebben de mogelijkheid om het pakket gemakkelijk aan te passen naar mate de behoeften veranderen

Begin april werd het systeem door 60 gebruikers bij de producent en distributeur van cholesterol en Vitamine D in Veenendaal in gebruik genomen. Dishman gebruikt SAP Business All-in-One voor haar financiële administratie, controlling, inkoop, verkoop, distributie, voorraadbeheer, productie, kwaliteitsmanagement, onderhoud, projecten en rapportages (BI).

Jan Willem Bartz, managing partner bij Applaza: ‘’Voor deze implementatie hebben we de laatste versie van de ERP Baseline als basis gebruikt. Daar waar nodig hebben we de nodige branchespecifieke bouwblokken toegevoegd. Dit alles gecombineerd met Best Practices op het gebied van BI en CRM maakt het geheel een geïntegreerde, complete en gebruiksvriendelijke oplossing.”

Mark Ipema, operations manager bij Dishman en verantwoordelijk voor de implementatie van het SAP Project, is trots op dit resultaat: ‘’Ik moet een compliment maken aan onze organisatie en ook aan onze implementatiepartner Applaza. Een project van deze omvang in zo’n kort tijdsbestek opleveren zonder significante problemen is indrukwekkend.’’

Over Dishman Netherlands
Dishman Netherlands B.V. in Veenendaal produceert en verkoopt wereldwijd cholesterol , lanoline derivaten, vitamine D en vitamine D analoga. Cholesterol wordt toegepast in een breed spectrum van toepassingen: drug delivery systems, cosmetica, additief voor garnalenvoer en vloeibare kristallen. De lanoline producten vinden hun toepassing in cosmetica en leerbehandeling. Vitamine D en vitamine D analoga worden gebruikt in voedingmiddelen en pharmaceutische formuleringen. Het bedrijf in Veenendaal is sinds 1946 actief als onderdeel van de toenmalige wolproducent Scheepjeswol. Sinds november 2007 zijn de activiteiten van Dishman Netherlands onderdeel van Dishman Pharmaceuticals & Chemicals die haar hoofdkantoor heeft in Ahmedabad, India. In Veenendaal werken ca. 60 mensen. Meer informatie is te vinden op www.dishman-netherlands.com.

Over Applaza
Applaza is een ambitieuze en sterk groeiende IT onderneming. Deskundige medewerkers met tientallen jaren ervaring geven o.a. strategisch bedrijfskundig advies. Zij schrijven en implementeren software, vaak, maar niet altijd gebaseerd op SAP. Flexibiliteit wordt gecombineerd met een pragmatische aanpak, of het nu gaat om een compleet nieuwe implementatie, of het customizen van bestaande software. Applaza is Channel Partner van SAP Nederland voor de Life Sciences markt.

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen organisaties hun bedrijfsvoering te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP heeft meer dan 25 branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot overheids- en financiële instellingen en met de SAP BusinessObjects portfolio wordt de strategie en executie van bedrijven van alle maten bij elkaar gebracht met open, heterogene applicaties voor informatiemanagement, enterprise performance management, governance, risk & compliance, en business intelligence. Op dit moment gebruiken ongeveer 82.000 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool ‘SAP’. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.


Disclaimer

Copyright