>

NIEUWE SAP GRC-OPLOSSINGEN VERMINDEREN RISICO IN INTERNATIONAAL HANDELSVERKEER

Nieuwste versie van SAP BusinessObjects Global Trade Services gecombineerd met SAP BusinessObjects Risk Management ondersteunt proactieve compliance en risicobeheer in de supply chain

’s HertogenboschDe huidige economische recessie, in combinatie met het steeds complexer wordende mondiale bedrijfsleven en wereldwijde regelgeving, maakt internationale bedrijven kwetsbaarder dan ooit voor supply chain risico’s. Het is noodzakelijk dat zij de beste manier vinden om deze risico’s te beheersen. SAP kondigt een nieuwe versie aan van SAP BusinessObjects Global Trade Services, onderdeel van de SAP BusinessObjects portfiolo voor governance, risk en compliance (GRC) oplossingen. De nieuwe oplossing is een combinatie met de SAP BusinessObjects Risk Management en automatiseert de naleving van de verplichte regelgeving in meerdere bedrijfsprocessen, waaronder logistiek en orderverwerking. Met de oplossing kunnen gebruikers gemakkelijk, snel en effectief de risico’s in de supply chain identificeren en inperken.

Supply chain en logistiek managers hebben baat bij oplossingen die hen helpen de controle te behouden over de risicofactoren die van invloed zijn op operationele efficiëntie. SAP BusinessObjects Global Trade Services in combinatie met SAP Business Risk Management geeft supply chain managers een verbeterd inzicht in het beheer van de risicofactoren en prestaties van internationale handel. De SAP BusinessObjects GRC-oplossingen geven gebruikers real-time statusinformatie over de supply chain en orderverwerking, waaronder de leverancier- en de klantenservice, internationale handel en de naleving van de internationale regelgeving.

“Supply chain risicofactoren zijn uitgegroeid tot een uitdaging die hoog op het lijstje staat van bedrijven wereldwijd. Met een gegronde GRC-aanpak en proactieve benadering, hebben en houden de bedrijven controle over deze risico’s,” zegt Martin de Schiffart, Solution Manager SAP BusinessObjects GRC bij SAP Nederland. “De SAP BusinessObjects GRC-oplossingen zijn ontworpen om proactief supply chain risico’s en kwetsbaarheden te signaleren. Ze geven gebruikers de informatie om direct een actieplan op te zetten waarmee ze kunnen reageren op een mogelijke crisis in hun internationale handelsactiviteiten. Met het inzicht van onze oplossingen kunnen bedrijven meer risicobewuste strategieën uitstippelen en ervoor zorgen dat ze deze consequent blijven uitvoeren.”

Over SAP BusinessObjects GRC
De SAP BusinessObjects oplossingen voor governance, risk en compliance vergroten bedrijfsefficiëntie door het bij elkaar brengen van corporate strategieën, controle-initiatieven, kostenvermindering en het zichtbaar maken van mogelijkheden voor het gehele bedrijf. De gecombineerde benadering van GRC overwint de uitdagingen van het uitvoeren van corporate strategieën, voldoen aan wet- en regelgeving en risico management over een variëteit van systemen, regio’s en functies die prestaties bevordert en competitieve voordelen creëert. De processen van SAP BusinessObjects oplossingen voor GRC zijn toepasbaar op SAP en niet-SAP systemen. De oplossingen werken samen met GRC ecosysteem contents, en technologieën en applicaties van partners om de meest effectieve oplossingen te bieden voor governance, risk en compliance voor klanten. De SAP BusinessObjects oplossingen voor GRC worden op dit moment wereldwijd gebruikt door meer dan 2.200 bedrijven. Voor meer informatie over de SAP oplossingen voor GRC is te vinden op www.sap.nl/grc.

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen organisaties hun bedrijfsvoering te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP heeft meer dan 25 branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot overheids- en financiële instellingen en met de SAP BusinessObjects portfolio wordt de strategie en executie van bedrijven van alle maten bij elkaar gebracht met open, heterogene applicaties voor informatiemanagement, enterprise performance management, governance, risk & compliance, en business intelligence. Op dit moment gebruiken ongeveer 82.000 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool ‘SAP’. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.


Disclaimer

Copyright