>

PROLOGA WORDT SAP WASTE PARTNER

Nieuwe partnership voor de afval- en recyclingmarkt

’s HertogenboschPROLOGA BV en SAP Nederland kondigen aan dat PROLOGA vanaf heden deel uitmaakt van het SAP partnernetwerk.

De toetreding tot het partnernetwerk van SAP maakt het mogelijk voor PROLOGA om direct met SAP samen te werken op de Nederlandse markt, waarmee zij haar klanten in de afvalverwerking en milieubranche op lokaal niveau nog beter kan adviseren. PROLOGA BV is een dochteronderneming van PROLOGA GmbH en sinds begin dit jaar actief op de Nederlandse markt.

Het van origine Duitse PROLOGA heeft op basis van SAP Business All-in-One een branchespecifieke template voor de afval- en recyclingmarkt heeft ontwikkeld: SAP Waste & Recycling. Deze in Duitsland bewezen oplossing geeft organisaties in de afvalverwerkingbranche de mogelijkheid om alle branchespecifieke processen, die te maken hebben met het inzamelen van afval te integreren met hun SAP ERP omgeving. Hierbij valt te denken aan inzameling van huishoudelijk afval, grofvuil, KCA, bedrijfsafval, milieustraten/ABP en veeg- en winterdiensten.

SAP Waste & Recycling maakt deel uit van de SAP Business All-in-One templates. De branchespecifieke oplossing bevat standaard SAP ERP functionaliteiten en is uitgebreid met softwareoplossingen voor processen die specifiek zijn voor de afvalverwerking- en milieubranche, zoals de modules PROLOGA Optimale Route Planning, PROLOGA Mobile Order Management en PROLOGA Legal Requirements.

De keuze voor de specialiteit van PROLOGA is een strategische; de branche waarin het bedrijf actief is kenmerkt zich door eilandautomatisering en begint op dit moment volwassen te worden. Sander de Koster, Channel Director van SAP Nederland: “De vraag naar een volwaardige, geïntegreerde oplossing voor waste-bedrijven onderstreept de groeipotentie van deze markt. We kijken uit naar de uitbreiding van onze samenwerking met PROLOGA. Een uniek bedrijf waar klanten voor het gehele spectrum terechtkunnen: van licentie, software en implementatie, tot hosting, onderhoud en aanverwante zaken. Een waardige toevoeging aan ons ecosysteem.”

Over PROLOGA BV
PROLOGA BV is een samenwerkingsverband tussen PROLOGA GmbH en Uphantis BV en is als ICTdienstverlener gespecialiseerd in consultancy en implementatie van SAP All-in-One Waste voor de milieu en afvalbranche in Nederland. Tot de dienstverlening behoren managementconsultancy, projectconsultancy, organisatie & beheer en producten voor de integratie van bedrijfsprocessen in deze branche. Prologa BV opereert vanuit Ede. Meer informatie is te vinden op www.prologa.com.

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen organisaties hun bedrijfsvoering te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP heeft meer dan 25 branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot overheids- en financiële instellingen en met de SAP BusinessObjects portfolio wordt de strategie en executie van bedrijven van alle maten bij elkaar gebracht met open, heterogene applicaties voor informatiemanagement, enterprise performance management, governance, risk & compliance, en business intelligence. Op dit moment gebruiken ongeveer 82.000 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool ‘SAP’. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.


V.l.n.r. Jürgen Hollstein (Managing Director PROLOGA GmbH), Peter Perebooms (Managing Director PROLOGA BV),
Marc Bruurmijn (Channel Development Manager SAP Nederland), Berend Bouwmeester (Sr. Sales Executive SAP Nederland)


Disclaimer

Copyright