>

SAP ZET VERVOLGSTAPPEN IN DUURZAME STRATEGIE

Softwareleverancier richt community op om Green IT te faciliteren en nieuwe oplossingen te ontwikkelen en plaatst zonnepanelen om energie te besparen

’s HertogenboschSAP kondigt de volgende stappen aan in haar strategische lange termijn focus op duurzaamheid: het bedrijf richt een nieuwe community op voor Green IT en plaatst 644 zonnepanelen op haar kantoren in Palo Alto, Californië.

Ter ondersteuning van de dialoog rond duurzaamheid richt SAP samen met de belangrijkste leden van de partnergemeenschap een nieuwe community op die zich richt op samenwerking op het gebied van Green IT. SAP zal de nieuwe community inzetten om onderzoek naar duurzaamheid en ontwikkelingsinitiatieven met partners en klanten te stimuleren. De deelnemers zullen samenwerken in een door SAP gehost, online platform om ideeën uit te wisselen, trends en behoeften in de markt te bespreken en te zoeken naar mogelijkheden voor toekomstige ontwikkeling en co-innovatie.

Naast dit initiatief heeft SAP 644 zonnepanelen geïnstalleerd op de Palo Alto campus in de Verenigde Staten om de onlangs aangekondigde reductiedoelstellingen van kooldioxide-emissies te kunnen realiseren. Met dit initiatief zet het bedrijf de eerste concrete stappen om haar broeikasuitstoot in het jaar 2020 teruggebracht te hebben tot het uitstootniveau van het jaar 2000. De zonnepanelen zijn gefabriceerd door SAP-gebruiker Sharp Electronics en zorgen voor 295.077 kilowattuur (kWh) aan zonne-energie per jaar. Dit is vergelijkbaar met de hoeveelheid energie die 90 Nederlandse huishoudens in één jaar verbruiken. SAP verwacht de CO2-uitstoot met 154 ton per jaar te kunnen verminderen.

SAP going Green
Als pionier op het gebied van duurzaam ondernemen en IT-leider in de Dow Jones Sustainability Index, is SAP toegewijd aan het helpen van organisaties bij het adopteren en toepassen van duurzaam ondernemen. SAP biedt een suite van softwareoplossingen waarmee bedrijven hun zakelijke processen kunnen optimaliseren en transformeren. Met SAP Environmental Compliance (EC) en diverse oplossingen voor Governance Risk en Compliance (GRC) ondersteunt SAP organisaties bij het beheer van de naleving van de milieuwetgeving, het verminderen van emissies, het leveren van rapportages en het transparant maken van de supply chain. SAP is – naast de benoeming in de Dow Jones Sustainability Index – opgenomen in FTSE4Good, Oekom Global Challenges 50 en de G-100 van meest duurzame bedrijven. Op dit moment maken 17 van de 30 bedrijven die door BusinessWeek zijn benoemd tot leiders op het gebied van duurzaamheid gebruik van SAP-software. Meer informatie is te vinden op www.sap.nl/duurzaamheid.

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen organisaties hun bedrijfsvoering te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP heeft meer dan 25 branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot overheids- en financiële instellingen en met de SAP BusinessObjects portfolio wordt de strategie en executie van bedrijven van alle maten bij elkaar gebracht met open, heterogene applicaties voor informatiemanagement, enterprise performance management, governance, risk & compliance, en business intelligence. Op dit moment gebruiken ongeveer 82.000 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool ‘SAP’. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.


Disclaimer

Copyright