>

STUDIELINK CERTIFICEERT SAP STUDENT LIFECYCLE MANAGEMENT

Softwareoplossing voor studentenbegeleiding nu direct inzetbaar in combinatie met nationaal studenten registratiesysteem

’s HertogenboschSAP Nederland kondigt aan dat SAP Student Lifecycle Management (SLcM) is gecertificeerd voor Studielink. Deze certificering maakt het mogelijk om de SAP oplossing voor de begeleiding van studenten en scholieren direct te koppelen met het nationale studentenportaal Studielink.

Hogescholen en universiteiten die gebruikmaken van SAP SLcM kunnen nu direct contact maken met Studielink waardoor inschrijvingen en vervolgmutaties zoals adreswijzigingen en herinschrijvingen automatisch worden verwerkt in SAP SLcM. Dankzij deze directe link zijn wijzigingen van studentgegevens in SAP SLcM direct inzichtelijk voor de student via Studielink.

Voor het realiseren van de koppeling gebruikt SAP de eigen middelware oplossing SAP NetWeaver Process Integration (PI). Deze oplossing maakt het mogelijk om via webservices te communiceren met Studielink. Door te kiezen voor een eigen oplossing met standaard componenten en een standaard integratie met SAP SLcM kunnen onderwijsinstellingen de koppeling met Studielink binnen enkele dagen realiseren.

Rikus Voerman, product manager bij SAP Nederland: “Deze certificering is een belangrijke stap in de ontwikkeling van ons product voor de Nederlandse markt. De link met Studielink maakt de administratie van het studeren stukken gemakkelijker. SAP Student Lifecycle Management wordt wereldwijd door vele scholen en universiteiten gebruikt, maar het toespitsen op de Nederlandse wensen en regelgeving is wat de oplossing zo efficiënt maakt.”

“De certificatie van SAP SLcM door Studielink heeft in nauwe samenwerking met de Universiteit Maastricht (UM) plaatsgevonden. Studielink is verheugd dat de UM is aangesloten op Studielink en dat alle inschrijvingen nu via Studielink verlopen”, aldus Johan Drost, teamleider Bouw en Ontwikkeling bij Studielink.

Over SAP Student Lifecycle Management

Na een zorgvuldige inventarisatie van de gewenste functionaliteiten, ontwikkelde SAP de oplossing ‘SAP Student Lifecycle Management’ voor de verschillende administratieve processen en onderwijsmodellen wereldwijd. De applicatie ondersteunt de volledige loopbaan van de student binnen de instellling. Daarom is gekozen voor de naam Student Lifecyle. SAP Student Lifecycle Management maakt deel uit van SAP’s portfolio voor Hoger Onderwijs en Onderzoek.

Over Studielink
Studielink is de online inschrijfapplicatie voor het Nederlandse hoger onderwijs. Met Studielink kunnen studenten zich (her)inschrijven voor een opleiding bij Hogescholen en Universiteiten in Nederland. Voorheen moesten studenten om te gaan studeren zich aanmelden bij de instelling en de IB-groep. Vanaf eind 2007 is er begonnen met het aansluiten van de verschillende instellingen.

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen organisaties hun bedrijfsvoering te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP heeft meer dan 25 branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot overheids- en financiële instellingen en met de SAP BusinessObjects portfolio wordt de strategie en executie van bedrijven van alle maten bij elkaar gebracht met open, heterogene applicaties voor informatiemanagement, enterprise performance management, governance, risk & compliance, en business intelligence. Op dit moment gebruiken ongeveer 82.000 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool ‘SAP’. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.


Disclaimer

Copyright