>

Strategische alliantie tussen Localyse en APOS Systems

Meer inzicht en betere performance door integreren van geodata in Business Intelligence-omgeving

RotterdamDe in Zaltbommel gevestigde specialist in de ontsluiting van geografische informatie Localyse is een strategische alliantie aangegaan met het Canadese bedrijf APOS Systems. Localyse biedt advies en oplossingen voor de gebruikers van Business Intelligence systemen die behoefte hebben aan een beter inzicht van en over hun verzorgingsgebied.

Een van de krachtigste oplossingen die APOS Systems heeft ontwikkeld is de integratiekit tussen SAP BusinessObjects en het ArcGIS-platform van ESRI. Het resultaat van deze systeemintegratie is een helder inzicht in complexe informatie waardoor de klant efficiënter en effectiever kan werken.

“Wij zijn erg blij met deze samenwerking omdat we zo de SAP BusinessObjects klanten nog beter kunnen bedienen. ”, zegt Randy Benjamins, directeur en oprichter van Localyse. Met name de nutssector, de waterschappen, woningbouwcooperaties en provincies zouden snel profijt kunnen hebben van deze alliantie omdat de meesten zowel SAP Business Objects als ook de software van ESRI gebruiken.

Ook het toonaangevende Canadese bedrijf APOS is verheugd over de samenwerking: “Het toenemende belang en het potentieel van de markt voor location intelligence wordt door Localyse goed gezien”, vindt Allan Pym, vice president Business Development bij APOS. “Daarom zijn we erg blij met deze strategische alliantie. Localyse heeft een zuivere focus op oplossingen rondom location intelligence en heeft bovendien een team met veel ervaring op het juiste niveau. Onze samenwerking zal bedrijven en organisaties in de Benelux krachtige oplossingen bieden.”

Ed van Ingen, algemeen directeur van ESRI Nederland, is enthousiast over de alliantie: “Wij juichen het sterk toe dat Localyse de behoefte invult die bedrijven hebben, om Business Intelligence visueel te maken. Daarnaast is locatiegerichte informatie een verrijking voor managers die inzicht willen krijgen in het gedrag van klanten en de performance van hun bedrijf per regio of locatie. Dit helpt onze klanten betere beslissingen te maken in een tijd dat winstgevendheid sterk onder druk staat.”

Location Intelligence
Localyse is gespecialiseerd in Location Intelligence (LI). “LI is het op slimme wijze combineren en analyseren van gegevens over een gebied waarmee het inzicht om betere beslissingen te nemen vergroot wordt. Dit inzicht kan op zeer eenvoudige en eenduidige manier voor de verschillende gebruikerstypes binnen de organisatie beschikbaar gemaakt worden”, licht Benjamins toe. “Het kan daarbij gaan om gegevens uit eigen databases (bijvoorbeeld verkoopcijfers van de salesregio) gekoppeld met gegevens van derden zoals bijvoorbeeld het Kadaster, het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) of commercieel beschikbare databases. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de demografische inrichting van een regio of bijvoorbeeld de aan- of afwezigheid van een specifieke doelgroep in een bepaald gebied. Een combinatie van eigen sales- en marketingdata gecombineerd met die van een gegevensverzamelaar als het CBS kan tot een veel slagvaardiger en efficiëntere organisatie leiden.”

Over Localyse
Localyse creëert maximale toegevoegde waarde van location intelligence voor bedrijven zodat deze kunnen blijven innoveren en een beter rendement kunnen realiseren. Klanten van Localyse zijn actief in diverse branches, zoals overheid, retail, nuts en vastgoed. Zij waarderen Localyse om de kennis van de medewerkers, en de pragmatische en resultaatgerichte aanpak.

Localyse biedt organisaties een breed dienstenpakket: van advies en training tot projectuitvoering en systeemintegratie. Localyse is onderdeel van de Belgische Cronos Groep NV, de ICT System Integrator in Belgie met meer dan 1600 gekwalificeerde ICT specialisten.

Over APOS Systems
APOS is een SAP BusinessObjects software solution provider en deelnemer aan het SAP PartnerEdge programma en het SAP EcoHub solutions marketplace. APOS biedt gecertificeerde oplossingen, kennis en expertise op het SAP BusinessObjects platform. Deze oplossingen helpen meer dan 750 SAP BusinessObjects klanten in meer dan 30 landen hun investering in het SAP BusinessObjects platform verder te maximaliseren. Voor meer informatie over APOS: www.apos.com.

Het APOS logo is een geregistreerd trademark van APOS Systems Inc. SAP BusinessObjects en het SAP BusinessObjects logo, BusinessObjects, Crystal Reports enXcelsius zijn trademarks of geregistreerde trademarks van SAP Business Objects in de Verenigde Staten van Amerika en Europa. Het ESRI logo, ESRI, ArcGIS, ArcIMS zijn trademarks, geregistreerde trademarks of servicemarks van ESRI in de Verenigde Staten van Amerika en de Europese Gemeenschap. Alle andere genoemde namen kunnen trademarks zijn van hun respectievelijke eigenaren.

Over ESRI Nederland
Geographic Thinking biedt nieuwe perspectieven. Daar staat het ArcGIS-platform van ESRI Nederland voor. Een Geografisch Informatie Systeem (GIS) neemt vanuit die gedachte een belangrijke rol in het begrijpen en analyseren van onze steeds complexer wordende wereld. ArcGIS is standaard GIS-sofware voor het maken, analyseren en delen van geografische informatie.

ESRI Nederland biedt – samen met partners – een veelzijdig en compleet platform aan oplossingen, data, opleidingen en implementatie. Met vestigingen in Rotterdam en Zwolle wordt service geleverd, speciaal gericht op de Nederlandse markt. Onze deskundigheid komt voort uit jarenlange ervaring. Daarnaast maakt ESRI Nederland deel uit van het wereldwijde ESRI netwerk. Innovatie, technische ontwikkeling en openheid kenmerken daardoor het ArcGIS-platform. Zo is er naadloze aansluiting op andere systemen en speelt ESRI in op nieuwe ontwikkelingen binnen de IT-wereld.


Disclaimer

Copyright