>

UNIVERSITEIT MAASTRICHT LIVE MET SAP STUDENT LIFECYCLE MANAGEMENT

UM eerste in Nederland die volledige levenscyclus van student begeleidt met software van SAP

NoordwijkerhoutTijdens SISlink 2009 in Noordwijkerhout, kondigt Universiteit Maastricht (UM) aan dat zij haar studentinformatiesysteem SAP Student Lifecycle Management (SLcM) volledig in gebruik heeft genomen. De UM is de eerste Universiteit in Nederland die de gehele levenscyclus van een student met één standaard oplossing ondersteunt.

SAP Student Lifecycle Management volgt de ‘levenscyclus’ van een student vanaf het moment van inschrijven tot en met het afstuderen. Studenten kunnen zich online inschrijven voor toetsen en onderwijs, studieresultaten raadplegen en het verzoek tot afstuderen indienen. Medewerkers van de onderwijsorganisatie hebben toegang tot alle inschrijf- en volggegevens.

De Universiteit Maastricht is eind 2008 gestart met de implementatie van SAP SLcM in combinatie met Syllabus Plus. Daarnaast voerde de universiteit ook een stroomlijning door voor alle deelprocessen. Het nieuwe studenteninformatiesysteem is onderdeel van het Maastricht University Student Lifecycle (MUSL) project. Andere onderdelen van dit project zijn:

  • het stroomlijnen van onderwijsprocessen
  • de implementatie van Syllabus Plus, het nieuwe UM-brede roosterprogramma
  • een koppeling met Studielink, het landelijke portaal voor (her)inschrijvingen voor opleidingen aan instellingen in het Hoger Onderwijs

Mark Arts, Projectmanager voor het MUSL project bij de Universiteit Maastricht: “We zijn onder de indruk van de toewijding, inzet en flexibiliteit waarmee onze collega’s en studenten de implementatie van SAP SLcM zijn aangegaan. Het resultaat mag er dan ook zijn: het aantal applicaties is verminderd en processen zijn gestroomlijnd, zodat dienstverlening aan studenten sterk verbetert. Dit is volgens een strakke planning gerealiseerd, dankzij een goede samenwerking met SAP en onze implementatiepartners Logica en 2B Interactive en we zijn dan ook trots op het resultaat.”

Frank Suelmann, Account Executive Public Sector bij SAP Nederland: “Universiteit Maastricht heeft gekozen voor SAP SLcM om de service rondom het onderwijs richting studenten en medewerkers te verbeteren en de organisatie en ondersteuning van het onderwijs efficiënter in te richten. De UM maakt gebruik van Nederland specifieke functionaliteit. Deze door SAP zelf ontwikkelde functionaliteit zorgt voor een live koppeling met Studielink en draagt zorg voor de communicatie met het CRIHO. Studenten en medewerkers kunnen nu altijd en overal hun administratieve onderwijszaken regelen.”

Over SAP Student Lifecycle Management
SAP Student Lifecycle Management is ontwikkeld voor de verschillende administratieve processen en onderwijsmodellen wereldwijd. De applicatie ondersteunt de volledige loopbaan van de student binnen de instellling. Daarom is gekozen voor de naam Student Lifecyle. De oplossing maakt deel uit van SAP’s portfolio voor Hoger Onderwijs & Onderzoek.

Over Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) is de jongste universiteit van Nederland en is met haar 13.100 studenten en ruim 3.500 medewerkers nog steeds groeiende. De UM heeft in zowel binnen- als buitenland naam gemaakt met haar innovatieve onderwijsmodel, vooruitstrevende onderzoek en internationale oriëntatie. Naast een internationale oriëntatie hecht de UM veel waarde aan een sterke (Eu)regionale band. Initiatieven, zoals de samenwerking met de transnationale Universiteit Limburg, van de ondernemingen onder de UM Holding en van de UM-dependance te Venlo, getuigen van deze verbondenheid.

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen organisaties hun bedrijfsvoering te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP heeft meer dan 25 branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot financiële en overheidsinstellingen. Op dit moment gebruiken ongeveer 82.000 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool ‘SAP’. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.


Disclaimer

Copyright