>

OSKOMERA GROUP LIVE MET SAP

Prefab-SAP van Dimensys geeft bouwbedrijvengroep ondersteuning in alle bedrijfsprocessen

DeurneDe Oskomera Group, een bouwbedrijvengroep gespecialiseerd in uitdagende gevelsystemen, staalconstructies en zonnestroomsystemen, heeft Prefab-SAP van Dimensys in gebruik genomen. De softwareoplossing op basis van SAP Business All-in-One ondersteunt het gehele bedrijfsproces van Oskomera, van offerteaanvraag tot service, en het integrale beheer van budget, planning, materialen en documenten. Vrijwel alle 270 medewerkers, op de lokale en buitenlandse vestigingen, werken met het nieuwe SAP systeem. Dimensys, SAP dienstverlener voor projectmatig werkende bedrijven en instellingen, heeft de totale oplossing geleverd en geïmplementeerd.

“Als middelgrote bedrijvengroep hebben we te maken met zowel combinatieprojecten als individuele projecten, op verschillende locaties en in verschillende landen, met meerdere valuta en talen,” zegt Martin Rietveld, Algemeen Directeur van Oskomera Group. “Daarnaast is niet alleen inzicht in de eigen bedrijfsvoering, maar ook in die van onderaannemers en leveranciers van belang voor het slagen van de projecten. Kiezen voor een overkoepelende softwareoplossing was daarom een uitdaging. We hebben gekozen voor SAP vanwege de meer dan ruime functionaliteit, degelijkheid en diepgang van de SAP software, gecombineerd met het vertrouwen in SAP als softwareconcern en Dimensys als implementerende partij.”

Oskomera koos voor Prefab-SAP van Dimensys, een totaaloplossing voor projectmatig werkende en serviceverlenende organisaties. Bob van der Linden, Sales Manager bij Dimensys: “Met Prefab-SAP heeft de Oskomera Group het gewenste platform waarmee zij, nu en in de toekomst, haar bedrijfsprocessen kan ondersteunen. Met deze oplossing realiseert Oskomera een efficiënte werkwijze en substantiële foutreductie, waardoor het mogelijk wordt om haar toekomstvisie – het blijven leveren van state-of-the-art totaalconstructies tegen een concurrerende prijs – zeker te stellen.”

Rinse Tamsma, Director Small & Medium Enterprises bij SAP Nederland: “Oskomera had duidelijk behoefte aan overkoepelende ondersteuning. Het feit dat de groep bestaat uit meerdere ondernemingen in verschillende landen, vraagt om een oplossing die aan te passen is aan de wensen van de verschillende organisaties en de landen waarin zij actief zijn. Prefab-SAP sluit perfect aan op de wensen. Dankzij de SAP Business All-in-One basis is de oplossing eenvoudig te implementeren in meerdere markten.”

Over Oskomera
De Oskomera Group heeft zich in de afgelopen 60 jaar ontwikkeld tot een innovatieve bouwbedrijvengroep, waarvan de werkmaatschappijen onafhankelijk maar ook in vergaande mate van samenwerking, nationale en internationale projecten op het gebied van draagconstructies, gevels en bewegende elementen in aluminium, staal en glas realiseren. Tevens kent de groep bedrijven die gespecialiseerd zijn in zonne-energie installaties, brand-, explosie- en kogelwerende constructies en geïntegreerde gebouwreiniging en onderhoudsconcepten.

De bedrijfslocaties bevinden zich in Deurne (hoofdvestiging), Hilvarenbeek, Oisterwijk, Cannock (UK) en Dublin (IR). Daarnaast wordt er nauw samengewerkt met partners wereldwijd. De Oskomera Group realiseert gezamenlijk een omzet van ruim € 80 mln. Ongeveer de helft hiervan wordt gerealiseerd in Nederland, de andere helft in het buitenland. Meer informatie: www.oskomera.nl

Over Dimensys
Dimensys is een specialistische SAP dienstverlener die zich richt op projectmatig werkende én serviceverlenende profit en non-profit organisaties. Dimensys ontwerpt, implementeert, optimaliseert en beheert integrale automatiseringsoplossingen op basis van SAP software en het NetWeaver platform. Zij beschikt over meerdere branchespecifieke softwareoplossingen en -componenten. De SAP Business
All-in-One oplossing ‘Prefab-SAP’ wordt zowel nationaal als internationaal door meerdere toonaangevende bedrijven gebruikt. Het product is door SAP gekwalificeerd.

Brede expertise en ervaring van o.a. de bouw- & installatie-, vastgoed- & woningbouwcorporatiebranche én zorg- en welzijnsmarkt, vormen de basis voor het advies aan haar klanten. Zij beschikt alleen over gecertificeerde SAP consultants met minimaal acht jaar consultancyervaring. De afgelopen jaren heeft Dimensys verschillende kwaliteitsawards gewonnen. Voor meer informatie: www.dimensys.nl

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen organisaties hun bedrijfsvoering te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP heeft meer dan 25 branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot financiële en overheidsinstellingen. Op dit moment gebruiken ongeveer 82.000 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool ‘SAP’. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.


Disclaimer

Copyright