>

PRINSEN BEREIDT ZICH VOOR OP DE TOEKOMST MET SAP

Internationale voedingsmiddelenspecialist selecteert FAST-Food template van Delaware voor het stroomlijnen van de bedrijfsprocessen

HelmondPrinsen BV, fabrikant van hoogwaardige instant voedingsmiddelen, kondigt aan dat zij heeft gekozen voor SAP software om haar bedrijfsprocessen te centraliseren. Het bedrijf koos voor FAST-Food, een template van Delaware Consulting op basis van SAP Business All-in-One, om de volledige waardeketen te ondersteunen, van interne logistiek en de productie van bulkingrediënten tot de distributie aan retailers, business-to-brands klanten en serviceleveranciers in de voedingsmiddelensector.

Prinsen, opgericht in 1924, levert een breed scala aan uiteenlopende instant food- en drinkproducten. Het assortiment omvat onder andere koffiecreamers, instant warme & koude dranken, zoetstoffen, sauzen, soepen en speciale sport- en dieetproducten. Het bedrijf levert aan klanten in geheel Europa vanuit Helmond, met verkoopkantoren in Duitsland en Engeland.

Wim van den Berg, CEO van Prinsen: “Voor onze activiteiten is de template van Delaware en de complete software van SAP een perfecte combinatie. Met de branchespecifieke voorgeconfigureerde oplossingen in FAST-Food en de mogelijkheden van de receptuurbeheermodule van SAP hebben we passende software gevonden om onze groeiwensen te ondersteunen en de doelstellingen te behalen.”

Rinse Tamsma, Director Small & Medium Enterprises bij SAP Nederland: “Prinsen heeft de afgelopen jaren een professionaliseringsslag gemaakt, het familiebedrijf is na 3 generaties uitgegroeid tot een speler op de internationale markt. Met de FAST-Food template op basis van SAP Business All-in-One, heeft Prinsen gekozen voor een platform waarmee het bedrijf haar doelen kan bereiken en verder kan groeien in de landen waar zij actief is.”

Jacko Obels, partner bij Delaware Nederland: “FAST-Food bundelt de kracht van SAP bedrijfssoftware met best practices uit de voedingssector. Het resultaat is een oplossing waarmee Prinsen moeiteloos al haar bedrijfsprocessen kan beheren en monitoren. We kijken uit naar de toekomst en we zijn trots dat we het bedrijf bij de volgende stappen die het gaat maken kunnen ondersteunen met strategisch advies en een krachtige oplossing.”

Over Prinsen
Prinsen is een internationaal gerenommeerde fabrikant van hoogwaardige voedingsproducten voor merkeigenaars. Prinsen heeft meer dan 80 jaar ervaring in het produceren en samenstellen van bewezen producten voor gewichtsbeheersing, sport en wellness. Prinsen biedt instant dranken, soepen, maaltijden en supplementen, in verschillende verpakkingsvormen. Naast deze specialiteiten opereert de organisatie in de FMCG-sector met producten als koffiecreamer, zoetstof, cappuccino’s en instant chocoladedranken. Betrouwbaarheid, maatwerk, innovatie, partnerschap en het continue streven naar cost leadership zijn de hoekstenen van de aanpak van Prinsen. 80 medewerkers doen elke dag hun uiterste best om de klanten op de best mogelijke manier van dienst te zijn. Meer informatie is beschikbaar op www.prinsen.com.

Over Delaware Consulting
Delaware Consulting is een toonaangevende IT-dienstverlener die geavanceerde IT-oplossingen en diensten aanbiedt, gebaseerd op SAP en Microsoft technologie. De onderneming draagt de titels SAP Gold Partner, SAP NetWeaver Partner, SAP BusinessObjects Partner en Gold Certified Microsoft partner, en werkt permanent aan het uitbreiden en versterken van zijn organisatie. Het Delaware Consulting team telt momenteel circa 360 professionals in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, China en de Verenigde Staten. www.delaware-consulting.com

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen organisaties hun bedrijfsvoering te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP heeft meer dan 25 branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot financiële en overheidsinstellingen. Op dit moment gebruiken ongeveer 89.000 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool ‘SAP’. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.


Disclaimer

Copyright