>

SAP VERLAAGT DREMPEL VOOR MIDDELGROTE ONDERNEMINGEN

SAP Business All-in-One software nu beschikbaar op hostingbasis voor een vast abonnementstarief en zonder investeringen vooraf

‘s HertogenboschSAP Nederland, 2B Interactive en Ctac kondigen vandaag de beschikbaarheid aan van nieuwe licentie- en leveringsmogelijkheden voor SAP Business

All-in-One software. Bedrijven met tussen de 75 en 500 medewerkers kunnen nu kiezen voor een hostingabonnement op SAP Business All-in-One. Het nieuwe model is gecreëerd om middelgrote ondernemingen de mogelijkheid te bieden om SAP bedrijfssoftware te gebruiken, zonder dat zij vooraf grote investeringen hoeven te maken voor het verkrijgen van softwarelicenties en het inrichten van de IT-omgeving. Daarnaast zijn gebruikers niet meer zelf verantwoordelijk voor het onderhouden en upgraden van de softwareoplossing. Het nieuwe betalingsmodel wordt in eerste instantie aangeboden door Ctac en 2B Interactive, partners die gecertificeerd zijn door SAP om applicatiebeheer en hosting services te leveren. In een later stadium kunnen ook andere partners een hostingabonnement aanbieden.

“Deze hostingoplossing voor SAP Business All-in-One verlaagt de drempel voor ondernemers om gebruik te maken van de voordelen van onze geïntegreerde bedrijfssoftware, tegen lage en voorspelbare kosten,” zegt Rinse Tamsma, Director Small & Medium Enterprises bij SAP Nederland. “Met een hostingabonnement kiezen gebruikers voor een contract voor een vaste periode, waarna zij zelf kunnen beslissen hoe ze verder willen gaan. Dit sluit goed aan bij de toenemende vraag naar flexibele financieringsmogelijkheden. We zijn enthousiast om dit nieuwe model met twee toonaangevende spelers in de markt, Ctac en 2B Interactive, neer te zetten.”

Peter Geelen, Sector Directeur MKB bij Ctac: “SAP Business All-in-One op hostingbasis komt tegemoet aan een concrete vraag van onze middelgrote klanten. Bij deze partijen is sterke behoefte aan een laagdrempelige en kostenbesparende manier om gebruik te maken van de mogelijkheden van deze oplossing. Met dit nieuwe aanbod profiteren ze van een compleet en transparant inzicht in de prestaties van hun bedrijf, zonder dat ze hiervoor voor hoge investeringen komen te staan. Hierdoor versterken ze hun concurrentiepositie.”

Peter Slaats, Algemeen Directeur van 2B Interactive Group: “We kijken ernaar uit om samen met SAP dit nieuwe model aan te kunnen bieden. Het is bekend dat bedrijven in het huidige marktsentiment hun investeringen heroverwegen terwijl zij juist nu kunnen profiteren van de optimalisatie van hun bedrijfsprocessen. Met dit nieuwe model kunnen onze klanten direct de vruchten plukken van een bedrijfsbrede softwareoplossing, voor een vast bedrag per maand.”

Het hostingabonnement op SAP Business All-in-One wordt geleverd op basis van een twee-, drie- of vierjarig contract. Naast de ERP-functionaliteit van SAP Business All-in-One hebben gebruikers ook de mogelijkheid om hier oplossingen voor HR/Payroll en Customer Relationship Management (CRM) aan toe te voegen.

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen organisaties hun bedrijfsvoering te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP heeft meer dan 25 branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot financiële en overheidsinstellingen. Op dit moment gebruiken ongeveer 89.000 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool ‘SAP’. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.

Over Ctac
Ctac is ICT-dienstverlener gespecialiseerd in ERP-oplossingen. Activiteiten bestaan uit implementatie, integratie en beheer van o.a. SAP- en Microsoft-systemen en hiervan afgeleide activiteiten, zoals systeemupgrades en systeemoptimalisaties. De onderneming is SAP Gold Partner en Microsoft Gold Partner in Nederland en België. Bovendien is Ctac de grootste SAP reseller in Nederland voor middelgrote ondernemingen. Tot de klantenkring behoren ongeveer 600 organisaties, van elke bedrijfsgrootte en in uiteenlopende branches. Per ultimo juni 2009 had Ctac 495 medewerkers in dienst. Ctac is actief in Nederland, België en Duitsland; het hoofdkantoor is gevestigd in ’s-Hertogenbosch. Het bedrijf is genoteerd aan Euronext Amsterdam (ticker: CTAC). Voor meer informatie: www.ctac.nl.

Over 2B Interactive
De 2B Interactive Group, met hoofdkantoor in Eindhoven, is een internationale onderneming met specifieke branchegerichte en bewezen ICT oplossingen op het gebied van ERP- en e-Business. De werkmaatschappijen verspreid over Nederland, België en Duitsland, omvatten 182 medewerkers.

Als Gold Partner van SAP is de 2B Interactive Group met méér dan 215 klanten een toonaangevende ICT onderneming in de Benelux . Meer informatie: www.2BInteractive.nl.


Disclaimer

Copyright